2016. február 26., péntek

Blog: A női kivetítés a férfira egy egyszerű teszttel

Képzeld el, hogy nő vagy és van barátod. Érkezik Valentin nap és a barátod eléd áll, hogy fontosat kérdezne. Te elhallgatsz és figyelni kezded, mert a Valentin nap és a fontos szó megpendít benned valamit. Ezek után a fiú letérdel és elővesz egy apró dobozt. Neked eláll a szavad, pedig még nem is bontottad ki a dobozkát. Akár egy Pavlovi reflex, a szíved hevesebben kezd verni. Még akkor is, ha magát a gesztust élőben sosem tapasztaltad, hiszen, amikor esetleg a szüleid megtették, te még meg sem születtél, illetve, amikor fiatal voltál és szocializálódtál, akkor sem nagyon találkoztál ezzel, hiszen ezt jobb esetben két ember egymás között teszi meg. Hogy manapság mégis ismered a jelenetet, az annak köszönhető, hogy filmek és Internetes videók idealizálták számodra, kódolták a fejedbe, hogy az esemény fontos pillanat az életedben és semmi nem lesz ugyanaz utána, ezért szinte azonnal, ha azt látod, hogy a férfi eléd térdel és a zsebébe nyúl, te felfokozott állapotba kerülsz, elvárásokkal, melyeket számon fogsz a férfin kérni.

Azután a férfi elmondja, amit szeretne és kiderül, hogy szeret téged és mivel fontos vagy neki, azt szeretné, ha megfőznéd neki azt a teás filtert, amelyet a dobozkában átnyújt számodra.
Te pedig ezt megalázónak érzed, hiszen a gondolataidat kivetítetted a férfira és azok egyáltalán nem egyeznek azzal, ami történt.
Ez a férfi hibája?
Igen, ha úgy gondoljuk, hogy szándékosan alakította a környezetet és eseménysort úgy, hogy egy idealizált jelenetet idézzen meg számodra, amely a nők életében fontos pillanat.
Ettől jogos a sértődés és támadás felé?
Ebben már nem vagyok biztos.
Megsértődni valamiért, ami a mi fejünkben alakul ki, megerősítés nélkül -  a filter nem az - eléggé szélsőséges kapcsolati magatartás.

Valentin napi átverés! - cikk, a témában.

Olvasd el és érdemes utána a reakciókat is, mert a magyar hölgyek elég vehemensen reagálnának a felvázolt szituációban.

Néhányukat ki is emelem ide, mert tanulságos a jövődre nézve!
Csak a facebook nyilvános adatlapi fényképeit használtam fel! A feltett adatok nyilvánosak és szabadon felhasználhatóak. Én csak kimentettem az elsőket, mert tanulságos, mennyire másképpen gondolkodik nő és nő, vagy nő és férfi.


Érdemes megfigyelni, hogy néhányan nem ódzkodnak a smiley jelek alkalmazásától, ezért úgy érzem, hogy van még remény. Azért néhány hölgyben, a felrobbanó indulat mellett megjelenik a humor csírája is, amire eleve szükség van szerintem egy partnerkapcsolatban. Úgy vélem, akik kategorikusan ki merik jelenteni, hogy dobnák a fiatalembert, azoknak még nem volt normális kapcsolatuk vagy nem képesek objektíven gondolkodni. Egy kapcsolat nem fekete vagy fehér. Ha valakihez ragaszkodsz, akkor nem egy ilyen tréfa fogja bevégezni a kapcsolatodat, vagy ha mégis, sosem voltál benne abban a kapcsolatban. (Kivétel, ha együtt vagytok vagy 8-10 éve és megígérte, hogy megkéri a kezed, mert a biológiai órád már veszettül ketyeg... Abban az esetben tényleg váltanod kell.)
Katalin Erdélyi véleménye szimpatikus, mert benne van a nőies bosszú és humor keveréke, amitől egy nő szexi lehet.
Szabadosné szabados véleménye már irritálóbb. Mondjuk könnyen dobálódzik valaki ilyen profán kijelentésekkel, aki, mivel már háztartásbeli, kívül áll ezen a poénforráson.


Válaszlépésként megjelenik az erőszak, amely persze erőszakosabb lesz - forró teát öntene a "pofájába" - mint maga a poénforrás. Csak remélni tudom, hogy ezek a hölgyek a valóságban képesek érzékelni a humort, szeretik a barátjukat és nem ennyire erőszakosak. Vagy, ha egy férfi elsüt egy számukra kellemetlen poént, azt csak fizikai erőszakkal lehet megtorolni? Monika Denke véleménye például azért szomorú, mert teljesen véletlenül a hölgy amúgy olyasmiket oszt meg idővonalán, ami amúgy azt sejteti az emberrel, hogy érettebben kezelné a helyzetet, nem hirtelen támadt érzelmi alapon. Alant a bizonyíték:
Aki hisz ebben, az sokkal okosabb kell legyen, mint, hogy egyértelműen kukázná a fiatalembert. Vagy most képzeljem azt, hogy ha ez megtörténik vele, akkor megfordul, összeszedi a holmiját és eltűnik örökre? Azért az tényleg megkoronázná ezt a poént. És mindez miért? Mert egy gesztushoz hozzákapcsolt egy számára rosszul dekódolt befejezést. Ahelyett, hogy szépen kivárta volna, mi történik, előre reagált valamire és rosszul. Ilyenkor persze a másik a kuka, ez egyértelmű.

 Van, aki csak végleges megoldást ismer: A gesztusért és annak hamis levezetéséért pofon jár és elhagyás. Godó Dorina már sokkal pozitívabb személyiség. Bár, neki is eljárna a keze. Mi a nőknél ez az erőszakos magatartás??? Miért akarja mindenki pofán vágni a pasiját?

 Klaudia Koncz-nak van humorérzéke. Szerintem ez elfogadható válaszlépés. :) Ha Tóth Petra Vivien meg komolyan írta mindazt, amit sikerült neki, akkor ott komoly gondok lehetnek.


Dóra Csápai szerintem viccelt, csak kimaradt a mosoly... :) Ezt a g*ci-be elhelyezett csillag jelzi, hiszen átgondoltan használta a csúnya szót, de javította, hogy szalonképes legyen. Ilyen nőket kell elvenni! :) Csak azután meghúzni a humor határát.

Néhány hölgy később nem vállalva véleményét, inkább törölte a kommentjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése