2019. december 13., péntek

Hamvadó cigaretta vég, avagy a Végzet Asszonyai és a dohányzás

Na, ő az a nő, aki tipikus
példája a végzetes nőszemélynek,
akinek nem áll rosszul a dohányzás.
Miért?
Mert mivel dögös, elnézed neki.
(Ez a képmutatás!)
A következő cikk, habár szemtelennek tűnhet, más szempontból segít nőknek abban, hogy mi az, amit egy társkereső oldalon ne erőltessenek, ha egy kicsit is érdekli őket a lehetséges másik fél véleménye.

A maják és aztékok már a kilencedik században gyártottak dohánylevél felhasználásával készült bűzrudakat, de ne hidd, hogy azok emlékeztettek a mai cigarettára. Lassú fejlődésnek köszönhetően a ma is kapható változat végül a huszadik századra nyerte el a megszokott formát.

Magam is hosszú éveket áldoztam szó szerint az életemből a dohányzás káros szenvedélyének, ám most úgy érzem, örökre leraktam, mert egyszerűen nem hiányzik számomra. Olyannyira nem, hogy kifejezetten taszít, ha olyan nővel kell beszélnem, aki bagózik és belemászik az aurámba. Férfiak esetében sem tetszik, de ők szerencsére nem nagyon másznak az aurámba, nem igaz?

Ő is csinos és alig látszik.
Valóban azért nem zavaró,
mert a képen annyira
alul helyezkedik el?
A harmincas-ötvenes évek között a a "vamp nő" (végzet asszonya) alapvető kelléke volt a cigaretta, sokszor irreálisan hosszú szipkákban, terjengő füsttel, pöckölhető hamuval. Sokszor a "rossz nőkkel" párosították a dohányzást, sőt, emlékszem, anyám, aki vidékről került fel a városba, az utcán eleve rá sem gyújtott, mert az, neveltetése szerint, a prostituáltak ismérve. Még a filmekben is többnyire a negatív karakterek kaptak a kezükbe bűzrudat, ami alól az ikonikus rajzfilm karakter, Szörnyella deFrász sem húzhatta ki magát.

Aztán a hetvenes évek környékén az egészséglobbi kisebb csatákat nyert a dohányipar ellen. A háborút azonban talán sosem fogják, amíg a legtöbb ország tetemes adóbevételt tud e termék eladásával a GDP-be forgatni. Pedig már egy ideje az is bizonyított, hogy a cigaretta füstje több száz méreganyagot tartalmaz, a nikotin egészségtelen, káros a magzatokra is és talán a legtöbb rákos megbetegedéshez ezt a káros szokást lehet költeni.

Laza támaszkodás
Azonban, valamikor a mozi világában kifejezetten szexi volt, ha egy dizőz miközben összetörte a férfiak szívét, elszívott egy-egy szálat, mostanra azonban szeretném hinni, hogy sokkal egészségtudatosabbak vagyunk (felmérések szerint valójában nem) és ezért mind kevesebben nyúlnak a bagóhoz.

Képmutatónak érzem magam, amiért néhány nő esetében elnéző vagyok a cigaretta fogyasztással szemben. Ők azok a kevesek, akiket pl. filmekben látok. Vagy akik tetszenek. (Én suttyó)

Azonban ha társkereső oldalon kutat az ember egy lehetséges partner után és ő maga nem dohányzik, bizony létrejön egy előítélet azokkal a hölgyekkel szemben, akik annyi időre sem képesek letenni a cigit, amíg elkészülnek a fotóik, amiket azután ki tudja milyen silány önellenőrző metódus után feltenni szándékoznak. Nyilván, többségüknek eszébe sem jut, mennyire taszító a két ujj közé csípet, sokszor eredménytelenül rejtegetett rúd, ami a képeken egy nem dohányzó szemét egyenesen a kérdéses tárgyra irányítja.
Én legalábbis azonnal észreveszem.

Valóban kell a kézbe?
Persze, ha én keresnék valakit a világhálón, eleve alap tulajdonságnak tekinteném, hogy a másik fél ne legyen bagós, és rohanó, kiüresedés felé rohanó világunkban egyébként is a tolerancia, aminek a leginkább híján vagyunk.

Sok nő eleve ugyanolyan korláthoz köti jövendőbelijét, mint a pasik, akik kerülik őket. Nem egy adatlapon olvasni, hogy a fiatalasszony dohányos, sőt, néha külön sort szentelnek annak is, hogy ecseteljék, a káros szenvedély marad és akinek ez nem fér bele, mehet tovább. Hiába, ez egy függőség.

Most néhány fényképet mutatnék neked, amiket társkereső oldalakon találtam és így szemléltetném, hogy ha nem elég, hogy valakinek esetleg nem túl előnyös a külseje, a cigi, mint kellék, nem fog az összképen javítani.

Azok a mamik jutnak eszembe róla,
akiknek a foguk is rúzsos.

Mosolygós bagózás. Így jobban tetszik,
mintha komoran bámulna?

Még néhány példát mutatok, de azután elengedem a témát. :) Sajnos a blogspot nem támogatja, hogy a fényképeket úgy tehesd be, ahogy te akarod, mert a blog adatlapja ide-oda dobálja a fotókat a cikkekben. 

Hiába áll vigyázz, be
lett kellemesebb.

Azt nem tudom természetesen megmondani, hogy a férfiak mennyi olyan fotót tesznek fel, amin szivaroznak, mint az urak, így elég egyoldalú a cikkem. Vedd úgy, hogy nektek, nőknek mutatok görbe tükröt. Ha te ezek után sosem fogsz kitenni magadról sehova sem cigis fényképet, már tanultál valamit. Persze az életünk szerves része, hogy bulikázunk, partikázunk, néha csinálunk egy kis ereszd el a hajamat. Ilyenkor is érdemes azonban erősen megszűrni, hogy milye fotókkal kápráztatjuk el az ismerőseinket, akik talán nem olyan kritikusak velünk, mint az idegenek, de miért pakolnád ki magadról, ami előnytelen? Ezzel nem játszod meg magad, éppen csak nem kell mindent tudnia az ismerősöknek. Elvileg (jobb esetben) miközben a nagy-dolgodat végzed, akkor sem posztolgatod ki magadat, ahogyan megpattan a szemedben a hajszálerek, miközben erőlködsz az előző délutáni töltött káposzta után.

Még néhány fénykép, amely hasonló témában készült. az egyiken a cigarettát felcserélte egy sörös üveg. Hidd el, ha alkohollal pózolsz, hacsak nem egy gyönyörűen elkészített, művészi kompozíciós koktélról van szó vagy egy öblös pohárban hömpölygő finom borról, nem biztos, hogy pozitív a végeredmény.

Lehetsz bármilyen csinoska,
ha egy sörösüveg ellopja a showt.

















És a végére egy kettős kombó:
Egyik kézbe piás pohár, másikba egy égő cigi. Lehetsz te szimpatikus, ha ezzel a két kellékkel a kezedben ezt nem tudod bizonyítani.












Amúgy humorral kicsit tompítható a végső változat, mint utolsó képemen. Döntsd el, hogy sikerült-e.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése