2020. szeptember 10., csütörtök

Blog: A képregényes lehúzás

A képregényes lehúzás

Ahogy mind több esetben olvasok bele adok-veszek fórumokba, úgy hallok olyan visszás esetekről is, amelyekből tanulni is lehet. A következő rövid történet is hasonló, tanulsággal szolgáló eset, hogy kellő körültekintéssel kell eljárnunk, ha idegenekkel üzletelünk.

A fiatalember meghirdetett egy sorozatot, lehetőleg egyben eladással, mivel tudta, hogy a sorozat első részei keresettebbek és drágábbak, mint 5. számtól felfelé. 10 kötetről volt szó, ezért célszerű volt egyben kínálni és így megszabadulni tőle.

Jelentkezett is érte több ember, köztük egy képregényes csere-bere berkekben ismertebb név is, hogy utánvéttel átvenné a sorozatot.

A hirdető nem szívesen adta fel egyben a sorozatot egy ismeretlennek, ezért ketté szedte azt és először, jóhiszeműen az első 5. értékesebb kötet küldte el. A vásárló pedig miután azokat átvett és fizette, jelezte, hogy a többi számra nincs szüksége, mert olcsóbban sikerült megszereznie azokat.

A hirdető ezek után jelezte, hogy akkor kéri vissza az első 5 kötetet is, mert egyben kívánja értékesíteni, ahogy megadta a hirdetésben. A vásárló pedig megtagadta a visszaküldést, ugyanakkor felrúgta a szóbeli megállapodást a teljes sorozat felvásárlásáról.

Joggal hihetjük, hogy ezzel csalást követett el, igaz olyat, amire a rendőrség nem fog reagálni, ha feljelentésre kerül a sor.

A tanulságot nyilván mindenkinek sikerült levonni az esetből.

Nem véletlen, hogy én inkább a személyes találkozás és csere híve vagyok.

Pusztán azért nem tudom képekkel igazolni a történetet, mert nem volt elég eszem menteni az eseményeket. Nem véletlen, hogy így neveket sem használok és pusztán érdekességként említem a történetet meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése