2017. március 1., szerda

Blog: Társkereső oldalak 001. - A kormeghatározás

A kormeghatározás problémaköre

Van szerencsém használni néhány telefonos applikációt, amelyek arra hivatottak, hogy megkönnyítsék az olyan lusta panelpatkányoknak a kapcsolatépítést finom hölgyekkel, mint én.
Egyetlen bajom ezekkel a kis alkalmazásokkal, hogy rengeteg bajom van velük.

Az egyik:
- Amikor nyilvánvaló, hogy nem stimmel a kormeghatározás, nekünk pedig a kábelen keresztül nincs módunk izotópos vizsgálat elvégzésére...
Ez a félrevezetés lehet direkt, vagy véletlen, de kellemetlen lehet egy villámrandin, amelyekbe néha sikeresen beleugorhatunk.
Azután jönnek a kényszeredett mosolyok és sűrű elnézések.


Gondolom, hogy a hülye is látja, hogy Mária 18 éves kb. akkor lehetett, amikor az első mobiltelefonokat tesztelték az USÁ-ban.
Néha aq regisztráló hozzá teszi, hogy elnyomott valamit és nem tudja megváltoztatni a kiválasztott születésnapot, vagy pusztán arra figyelmetlen volt, hogy az alkalmazásban a megfelelő helyre tegyen egy pipa jelet. Ettől viszont a felhasználó lesz pipa.
Ilyen fordítva is biztos előfordul, hogy férfiak nyomnak mellé a koruknál, de arról példát majd hölgyek szerezzenek.



 A "Barbarella" név akár utalás is lehet a hetvenes éveiben járó egykor gyönyörű Jane Fondára, hiszen a képregény filmváltozatában ő alakíthatta a csillagvándor szuper-nőt. De mostanra sem Fonda, sem a képen látható nő nem 18 éves. Van egy sejtésem, hogy ez volt - mivel eleve ilyen alkalmazást kiskorú nem használhatna - az alap legkisebb beállítás és a regisztrált nők nagyja, mivel korukat maguknak sem szívesen vallják be, átugorva ezt a lehetőséget, nem pöcsöltek azzal, hogy a megfelelő számot beírják az éveik számához.



Fent sikerült ezt azzal tetézni, hogy vezetéknevet csatoltak egy közös fotóhoz. Hát, köszi. Még az is lehet, hogy ha véletlenül írunk a "hölgynek", kiderül, hogy az úr van a túloldalon, csupán figyelmetlenül nőként regisztrált.
Alapból ignorálom azokat az adatlapokat, amelyeken szemlátomást nem azt látom bőrtextúrában, amit maga a kormeghatározás ígér.
Hölgyek, ezt tessék figyelembe venni, mert türelmetlen és lusta férfitársaink a hasonló esetek láttán azonnal kamu szagot orrontanak és nem lesz ám szerelmes levél a postaládikóba!

Ezt még azzal is sikerül tetézni, hogy esetleg az illető hölgy a kor mellé nem a saját, hanem akár a lánya fotóit teszi fel, talán büszkeségből, biztosan nem félrevezető szándékkal, máskor pedig a saját korát adja meg, de vagy tíz évvel korábbi, fiókból előrángatott fotókat mellékel az adatlaphoz.
Erről jut eszembe, nekem is cserélnem kell párat, mert közben fogytam vagy két kilót...
Kincső tudna erről mesélni, hiszen vagy ő is így tett, vagy genetikailag x-men, hisz 38 évesen nem nézhet ki így, különleges képességek nélkül:



Vagy ott van Susan, aki sikeresen feltette egy fehérnemű modell fényképét az adatlapra, hogy azután játékra hívja férfitársainkat. Bárki lehet az adatlap anonimitása mögött és egészen biztos nem tisztességes szándék vezeti azt, aki ezt megengedi magának:


Mi meg, pasik, persze ugrunk az ilyen finom falatokra, nem is véletlen, hogy a badoo-tól kezdve, a lovebox-on keresztül a tinderen át a twoo-ig ezer hasonlóan kamu gyanús hirdetővel találkozhatunk. Néha a randi előtt percekkel mondják le a találkozót, bár, ahogyan haladunk a technikával, ez egyre nehezebb, hiszen mostanra ki beszél le látatlanban egy randit, amikor egy gombnyomással tudunk magunkról élő képet sugározni, tehát, ha valaki kibújik ez alól, feltételezhető, hogy erősen nem stimmelnek a megadott paraméterei.

Fiúk, lányok, lassan már nem lesz elérhető szórakozás számotokra a mások hülyítése, nem véletlen, hogy egyre több társkereső kér valamilyen technikai formában fotó garanciát. Ezt pedig még úgy is támogatom, hogy rólam előnyös fotó vagy harminc éve készült utoljára.
Oznur fényképről lemaradt valami dátum, de ha most 2017 van, a képen látható szám meg 200*-ig látszik, akkor is minimum 8 éves fényképről beszélünk. Ugye, nem kell mondani, hogy bárki esetében akár egy év is jelentős változással járhat - lásd pl. a meth függő drogosokat - 8 pedig számolatlannal.


Néhány fotó esetében egy lehetséges randi reményében inkább kihagytam a fotókról néhány részletet, hogy ne lehessen beazonosítani a képen szereplőket, hátha tilosban jártak, mikor társkeresőn lődörögtek.

Ha valakit felismernél a képen és az történetesen a barátnőd, ne ugorj a torkának, mert egy későbbi cikkben majd arról fogok írni, hogy mennyi fotóval visszaélnek a köcsögök, akiket nem tudsz a kábelen keresztül tökéletesen lebuktatni és felszámolni.
De magam is találkoztam olyan társkeresővel, amelynek majd teljes klientúrája kamu volt, más oldalakról és pl. az ilikeyou is ilyenként, több esetben mutatott nekem olyan lehetséges barátnőket, akik nem ismerték az alkalmazást, mégis szerepeltek személyes adataik rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése