2017. február 25., szombat

Blog: A kutyakínzó és a sosem látott 100.000Ft.

Blog: A kutyakínzó és a sosem látott 100.000Ft.

Sikerült a facebook oldalán megint belebotlanom egy olyan megosztásba, amelyik az emberek jóérzését használja ki a kattintásra és olyasmit állít, ami nem valósághű.

Röviden:
Egyik kedves ismerősöm, aki nem mellesleg hatalmas kutyabarát, megosztott egy linket, amely egy olyan oldalra vezetett át, ahol valami borzasztóra hívják fel a figyelmünket:

http://origoblog.net/100000-forint-a-nyomravezetonek-aki-teheti-ossza-meg-ismeroseivel-ezt-nem-hagyhatjuk/


Az ember gyomra felfordul, hogy egyesek milyen örömet találnak abban, hogy védtelen lényeket kínozzanak és öljenek meg. Persze, mivel egyelőre csupán két fotó áll rendelkezésünkre erről az idiótáról - mert ha véletlenül kamu a fotó akkor ez egy otromba "tréfa" és aki kitalálta, nem normális - nem tudjuk biztosan, hogy ki lehet az. Vagy mégis?

A megosztás, amit a facebook-on osztottak meg:


Jelen esetben nem a 100e forint megszerzése motivált, mert volt egy olyan érzésem, hogy ez a megosztás megint egy "vicces" embertől ered és az ő elítélendő tevékenysége miatt osztják meg ismerőseim, pusztán, mert szeretik az állatokat és a bűnös fejét - jogosan - követelik.

De szokás szerint úgy véltem, hogy miután az elég vérszegény cikket elolvastam, amiben az Orpheus állatvédő Egyesület és Menhely nevében dobálóznak a felkínált összeggel, a minimum, hogy kicsit tüzetesebben utána nézzek ennek a dolognak.
Hamar kiderült számomra a kék felsős fiú fényképe alapján, hogy a képek már több éve keringenek a világhálón. Arra jelenleg nem volt sem időm, sem kedvem, hogy a legelső megjelenésig visszaássak, de vannak oldalak, ahol mintha még a fiatalember személyazonosságát is felfednék:

Egy 2013-as twitter bejegyzés szerint a fiatalember neve Ignacio Mariscotti, de ahogyan a fotó és előfordulásai is visszaéléshez vezettek, úgy ez a név is lehet hamis.
Ettől függetlenül betenném a twitteren talált említést:


Ha sorban haladunk, akkor persze azonnal rákeresünk a névre facebookon, hátha...

Azután véletlenül eljutottam egy bloghoz, amely elvileg már 2011-ben hírt adott ennek a hülyegyereknek a kegyetlenségéről és több hivatalos személyes adatát megosztották az oldalon keresztül a világgal, hogy ezzel is példát statuáljanak, hogy mennyire ütni való a kölyök.
Az oldalról fotót nem is linkelek, érdemes megnyitni. A rajta lévő adatok egy része mostanra biztosan megváltoztatásra került, mint cím vagy a telefonszám. A lényeg, hogy amire most az Orpheus Állatvédő Egyesület nevében pénzt kínálnak, egy régi információ és így természetesen nem releváns. Nyilván az Orpheus Egyesület nem kínált fel pénzt, viszont, ha mostanában megszaporodnak majd a nekik küldött félrevezető tartalmú e-mailek, legalább tudják, hogy ez a reklám önkéntelenül is elérte célját és az Egyesület nevére irányította a figyelmet.

http://revistainfocracia.blogspot.hu/2011/11/ignacio-mariscotti-asesino-de-perros.html

Vagy ez egy gerilla marketing, amit maga az Orpheus Egyesület talált ki és mivel pontosan tudják, hogy a keresett személy nem egy magyar suhanc, nem kell attól félniük, hogy majd valaki megfelelő információ fejében igényt tart erre a nem hivatalos úton felkínált összegre.

Ja, igen, mivel az Orpheus facebook oldalán nem találtam erre a hírre utaló nyomokat.
Az origoblogot pedig ajánlom számotokra erős ignorálásra. Egyszerűen ne nyissatok meg semmit, ahol őket látjátok forrásként.

Akta részemről lezárva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése