2017. április 8., szombat

Blog: Top10, ami a társkereső fotókon kiakaszt!

Valójában csak figyelemfelkeltés a hangzatos cím. Nem akadok ki a társkeresős fotókon, pusztán vannak olyan képek, amik egy átlagos pasast nem ingerelnek azonnali ismerkedésre. Kivételek azonban vannak.

Néhány példa, ami nem biztos, hogy pasimágnes. Persze, mondhatod, hogy ha nem tetszik neki, akkor nem is vagy rá kíváncsi, de lehet, hogy neked kellene engedned és megfelelőbb képpel várni a srácokat, hiszen a cél nem az elriasztás, hanem az ismerkedés. Azonban miért kellene kiderülnie már randi előtt, hogy alkoholista vagy, két gyereked van, két apától, vagy, hogy a kutyád mindened?

Egészen biztos, hogy a cikkem nem fog tetszeni a társkeresős, szingli hölgyeknek, de ajánlom figyelmetekbe, hogy nektek is van hasonló elvárásotok a pasikról, épp, csak nem írtatok neki blogot. Nem én vagyok a hibás, hogy milyen fényképpel riasztjátok el a kérőket.

1.) Tucat fényképen nem ő van, hanem a lánya...
Értem én, hogy anyu büszke a szeme fényére, de elég zavaró egy pasinak, ha azt látja, hogy "Gyöngyvér, 39" a fényképeken meg egy gyönyörű, de fiatal fruska mosolyog.
"Dia, 36" éves és 5 fényképet tett fel. Az első négyen egy fiatal lány látható. Első gondolatod: - Hú, de jól tartja magát, milyen tinis. - majd az ötödik képen megjelenik anyuka is, aki feltehetően a Dia. Szemérmesen a lánya válla felett pillant ki a nézelődőre.
Valójában nem tudom, mi célból kerülnek fel ilyen fotók. Ha nincs rajta anyuka, gondolhatnám, hogy eltéved a regisztráló ujja és saját kora helyett véletlenül többet ütött be az adatlapra.
Vagy, anyu nagyon büszke a lányára és szeretné megmutatni a világnak, akár maga helyett.
Vagy , anyu nem is annyira magának keres párt, mint inkább a lányának pót-apukát?
Vagy az anyu, csak a fénykép régi. Legalább húsz éves...
Engem mindig zavar, ha a megadott születési évet nem érzem szinkronban a fotón látható arccal. Vagy arra gondolok, hogy megvezetni próbálnak, vagy arra, hogy az illetőnek annyi figyelmessége sem volt a regisztráció közben, hogy megfelelően kitöltse a rubrikákat.

2.) A képeken italt tart a kezében.
Ritka ennek halmozása, amikor több fényképe van és mindegyiken fog valamilyen itókát, ami szemmel láthatóan nem üdítő: sör, bor, koktél.
Mit sugall ez nekem?
Hogy az adatlap tulajdonosa szabadidejében nagyon nem veti meg az alkoholt és még csak nem is szégyenli, nem titkolja.
A kérdésem az, hogyha magam nem vagyok nagy ivó, szükséges nekem olyan partner, aki ki tudja miket művel bulizás címszó alatt?
Magam is láttam olyan női vendéget, aki fel kívánt csípni - mikor még kinéztem valahogy - majd, miután elfogyasztott két búzasört meg négy tequilát, beérte a másik asztalnál iszogató fiatalemberrel.
Akarok ilyen mentalitású emberrel kapcsolatot kialakítani?
Köszönöm, nem.
Szóval, inkább egy csésze kávét ölelgess a fotódon, az sokkal szerethetőbb látvány.

3.) Tucatnyi egyforma fénykép
Nem tudom, hogyan sikerül valakinek feltennie egy tucat képet és az mind ugyanazt mutassa? Esetleg van, amelyik nagyítva van, vagy photo shoppal megviccelve, de a lényeg, egyetlen fénykép lett többre manipulálva.
Ez ugyan nem olyan, ami miatt sírni kell, hiszen egy fénykép eleve több azokkal az adatlapokkal szemben, amelyeken nem láthatunk fotót, így inkább csak bosszantó apróság, hogy végignézi az ember mindent és nem látni különbséget. Itt az a zavaró, hogy "ígér" információt a tulajdonosról, de az teljesen minimális és megtévesztő, mivel azt gondolnád, hogy teljesebb képet kapsz a hölgyről/úrról, ami végül úgy tűnik, a regisztráció során alanyunk figyelmetlenségében vagy mert az oldal több fotót kért tőle, megoldotta némi kopi-pasztával.

4.) Cigaretta a kézben
Nálam ez még kiábrándítóbb, mint az italos fényképek. Miután leszoktam, nem szívesen szagolom más cigarettáját. Sajnos, a legtöbb fényképen a cigaretta tartása még csak nem is szexin lett prezentálva, csupán felesleges "díszként" meredezik ki az ujjak közül, megelőlegezve egyfajta füstös szájszagot is. Ennél már csak a pia + cigi kombó erősebb vágyölő számomra.

5.) Mosolytalan, zord tekintet
A nők egyik általános tulajdonsága, hogy nőiesek, kedvesek. Ha a fényképein egy kifejezetten komor tekintetű nő tekint rám, elveszítem az érdeklődésemet, hiszen ki kezdene olyan emberrel, aki mintha már ismerkedés előtt a "vesémbe" lát? Nekem a huncut mosoly tetszik. Valami játékosság a tekintetben, hogy tudjam, akarok még, érdekel, szeretném megismerni.
Gondterhelt, vizslató, esetleg lekicsinylő illetve szemrehányónak tűnő tekintet kizárva. Azt ráérek majd akkor megismerni, ha megígértem, hogy viszek az esti bulihoz fehér bort, de végül vörös lett belőle. És még akkor is zavarna...
A kellően zord tekintetet még az sem lágyítja meg, hogy esetleg anyuci kislánya közben cuppanós csókot nyom a mami arcára. (Láttam ilyet, de nem lett megnyugtatóbb)

6.) Korábbi pasi a képen
Vannak hölgyek, akik nem feltétlenül párt, hanem barátot keresnek - férfiakra még jobban jellemző, de ők még titkolják is, hogy benne vannak egy kapcsolatban - és adatlapjukra esküvői vagy csókolózós fotókat töltenek fel. Ezzel nincs is bajom, csak zavaró, hogy nem lehet kikapcsolni a keresésben őket, ha én meg kapcsolatban gondolkodom. Volt olyan is, hogy rakatnyi fényképek közül az utolsó pár - dátummal az alján - rángatott ki a szerelmetes bódulatból, mert a hölgy egy számomra nem túl szimpatikus férfi karjaiban talált örömöt. De nekem ezt miért kell látnom?
Ha már társkereső és társkeresek, akkor minek kell azt összeereszteni azokkal a nőkkel, akik, ha épp nincs a nyakukon a párjuk, azonnal barátkozni kezdenek idegen férfiakkal, mert a szabadidő eltöltése valahogy elképzelhetetlen számukra máshogyan. Mondjuk az a pasas is érdekes figura lehet, aki társkeresőn barátságokat gyűjt, kapcsolatban élő nők személyében, hiszen elgondolkodom, mire is számít a jövőben és miért nem talál megfelelő női barátokat a közvetlen környezetében.
Részemről a pasis fotós nő tabu, mert belerondítani valamibe nem szeretnék, és a semmiért meg nem kockáztatom, hogy egy féltékeny és nyomozói képességgel megáldott hapsi kitapossa a belem.
Köszönöm, maradnék a tényleg szingliknél!
Ezen az sem változtat, hogy a képen látható férfi vagy férfiak csupán barátok.
Mindig óvakodtam azoktól a nőktől, akiknek túl sok idejük van, túl sok pasi barátra.
Te sem örülnél, ha a pasidnak csupa női név lenne a telefonjában és a facebook ismerőseinek nagy hányada csinos csajokból állna.

7.) Gyermekek a fényképen, sokszor anyu nélkül
Ahogy öregszünk és a választottjaink kora is meredeken emelkedik, feltűnik, hogy az élet rendje szerint, egyre több megtekintett nő adatlapján megjelenik a "gyermekem van" kitétel.
Egy átlagos pasit ez zavarhat, ha viszonylag nyugodt kapcsolatot szeretne. Egy gyermekkel az élet viszont minden, csak nem nyugodt.
Vannak férfiak, szerencsére, akiknek van megfelelő egzisztenciájuk és családképük, hogy beilleszkedjenek egy ennyire szoros kötelékbe, ám azért véssük eszünkbe, hogy a férfi csak második lehet az anyuka szemében a gyermek lesz az első!
És ezzel nem is vitázom. De olyan nagy baj, ha viszont nem kívánok a részese lenni?
Szerintem nem.
Egy barátom fejtette ki nekem, hogy úgy érzi, nem alkalmas arra, hogy más gyerekét nevelje fel, mert ha nincs meg a vérségi kötelék, lutri a kapcsolat kimenetele és szorossága. Megjelenhet az apuka, aki egyértelműen zavaró tényező lehet. Előkerülhet a "Te nem vagy az apám!" és egyáltalán, a férfinak nem csupán egy nőnek kell megfelelnie, hanem mindjárt annak gyermekének is. Erre azonban sokan nem vagyunk készek, nem véletlen, hogy épp egy társkeresőn botladozunk és nem a feleségünk oldalán egy bevásárlóközpontban.
Részemről a többgyermekes anya azonnal almás. Eleve anyagilag nem hiszem, hogy képes lennék támogatni egy komplett családot, de mivel ösztönszerűen van bennem is a férfiból, törekednék erre. Viszont logikai úton inkább bele sem kezdek, vagy, ahogy korábban említettem, majd saját gyermekek esetén, hiszen az erősebb biológiai kötelék azért sok mindent felülír.
A töketlenséget is akár.

8.) Tíz évvel korábbi képek
Ne magán a számon lovagoljunk, hanem a jelenségen. Van olyan, hogy nézed a fotót, 2017-ben, de a fénykép alján az apró, sárga számsor szerint a hölgy a heverőn, fürdőruhában, 2010-ben nyújtózott keresztbe. Kérdés, mi történhetett az elmúlt hét évben és az a szexi gepárd test mennyit változott az eltelt idő óta?
Ha pl. nem rajongunk a testesebb nőkért, egyértelmű, hogy nemet jelölünk olyan fotók láttán, amelyik nem felel meg ízlésünknek. (De lehet az pl. akkor is, ha túl magas, tele van tetoválással, az állából egy kanál áll ki, vagy olyan fogyatéka van, amelyik a komfortzónánkat erősen átrendezné.) Elmarasztalható azért bárki is, mert nem olyan pár oldalán keresi a boldogságot, amelyik neki nem felel meg? Természetesen egyelőre mindenkinek egy élete van, ezért nem hiszem, hogy szemrehányást tehet bárki bárkinek, csak mert az ember válogat. Te is megteszed, ne legyél képmutató. Csak neked mások az elvárásaid.
Ha valakinek "ősrégiek" a képei, az azt feltételezi, hogy az illető nem biztos, hogy le tudta fotózni magát az elmúlt... na hagyj a fenébe a mellébeszéléssel.
A legtöbb esetben, ha nincs friss fotó, az annak az oka, hogy az illető a jelenlegi megjelenésével kurvára nem elégedett.
A fura, hogy ennek ellenére elvárja, hogy te viszont legyél vele az.
Csak azért, nem ártana előtte látnod, mire mondasz igent.
Az emberek nehezen jelennek meg olyan randin, amelyiken a másik fél külseje egy hatalmas kérdőjel.
Ezt amúgy vakrandinak hívják és nem véletlen, hogy nagy százalékban nem végződik pozitív befejezéssel.

9.) A fényképek alapján kialakított elképzelés
Engem elbizonytalanít, ha egy adatlapon csupa olyan fotót látok, amelyeken a hölgy a világ különböző pontjain, bakancslistának megfelelő események közepében lubickol. Egyiken ejtőernyős ugrás közben látjuk, másikon egy piramis aljában szelfie-zik, harmadikon meg egy delfint csókolgat. Kérdés: Mit tudok ennek a nőnek nyújtani, amivel megkarcolgatom az ingerküszöbét?
És persze mondhatjuk, hogy ez nem a hölgy fényképeinek a hibája, hanem az én hiányosságaimé, önbecsülésem hiányáé, de hidd el, a legtöbb pasas aki a neten keres párt magának és nem szoknyavadász, hozzám hasonlóan elbizonytalanodik, ha azt látja, egy nő egyedül is megold mindent, megállja a helyét bárhol. Ilyenkor arra gondolok, hogy ehhez nem tudok eleget hozzátenni.
Pedig csak néhány pillanatot látok az életedből és közel sem biztos, hogy erről szól az életed, csak az elmúlt tíz éved legjobb néhány pillanatát ragadtad ki az adatlapra. Azonban ez olyasmit sugall, ami lehet, hogy nem teljesen te vagy, így félrevezeti a másikat.
Nem véletlen, hogy a fényképek manipulatívak lehetnek.
Neked is kialakul egy véleményed a férfiről, ha márkás autók mellett pózol, kezén drága óra, vagy épp egy extrém sporttevékenység közben kapják el a pillanatot. Ez félrevezető is lehet, hiszen a kocsi talán csak kiállítási tárgy, a karóra olcsó másolat, az extrém sport pedig életének egy olyan pillanata volt, amit megfogadott, hogy soha többé nem ismétel meg.
Csak épp, ha ez a lényeg, az nem látszik a fotón.

10.) Minden képen másik megjelenés
Ez megint csak az én hóbortom, de láttam olyan adatlapot, amin a hölgy nyolc fotóján egyiken sem volt olyan, mint a másikon. Pl. a hajszíne képenként változott. Meg a stílusa. Meg a többi...
Ilyenkor az jut eszembe, biztos tévedek, hogy komoly gondok lehetnek az egyéniséggel, hiszen, az egyelőre nincs még kialakulva.
Azonban elég nehéz olyan valakinek megfelelni a mindennapokban, aki még magának sem képes megfelelni tökéletesen.

Minden, amit leírtam, saját véleményem és egyetlen férfi sem fogott fegyvert a fejemhez, hogy ezt így fogalmazzam meg. Azonban, a jogot, hogy amiket összehordtam, rajtam kívül mások is hasonlóan gondolják, fenntartom magamnak!

Egy barátom sok év után elvált feleségétől, mivel az asszony végül megunta, hogy nem tudta megváltoztatni a férfit abba az irányba, amelyikbe szerette volna.
Barátom erre ennyit reagált:
- Amikor hozzám jött, pontosan tudta, milyen vagyok. Szerintem nem az én hibám, hogy meg akart változtatni én meg nem hagytam. Ne azért akarjon velem lenni, amit elképzel rólam, hanem azért, amilyen vagyok.
Szerintem jobban nem lehet megfogalmazni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése