2018. május 6., vasárnap

Válassz magyar társkeresőt!

Véletlenül tagja lettem egy olyan facebook zárt csoportnak - értsd. még gyakorlatilag az indulásuk pillanatában tagfelvételt kértem és nyertem, habár, magam nem vagyok benne érintett, viszont aki ismer, tudja, pont az ilyen témák azok, amiket szeretek "feltárni" három olvasóm előtt - amelyiken belül a tagok a tapasztalataikat osztják meg egy brüsszeli illetőségű, egyértelműen pénzek lehúzására létesült társkereső applikációról.

A társkereső, amelyet ezek után véletlenül sem ajánlok senkinek, a be2 illetve bármelyik másik hasonló site, amelyik mögött ugyanazok állnak, mint a be2-nél.

Sőt!
Kategorikusan ki merem jelenteni, hogy ha már arra vetemedsz, hogy társkeresőn ismerkedj - sokan még ma is szitokszóként beszélnek az Internetes ismerkedésről, miközben el sem tudjuk képzelni, hogy valójában milyen hatalmas piaca és piacképes, tehát fizetős bázisa van ennek - keress valamilyen széles körben ismert, lehetőleg magyar, lehetőleg sok évre visszanyúló múlttal bíró ismerkedős oldalt.

Nagyon egyszerű az oka.
Amikor ezek némelyike létrejött, még tényleg több készítő gondolt az üzleti lehetőség mellett arra, hogy biztosítja embereknek a társkeresést, míg mostanra felébredt egy új Internetes generáció, amely kifejezetten megtévesztő és pénzlehúzó céllal készít hasonló platformokat, átgázolva a felebaráti szereteten.

Az sem elhanyagolható, hogy a nagy múltú és széles körben ismert társkeresőknél mostanra már piros lapos lenne a működésük, ha direkt átvernék a felhasználókat, hiszen egyik-másik akár 10-15 éves múltra tekinthet vissza, ami idő alatt azért bőven elterjedne egy oldalról, hogy megtéveszti "vásárlóit".

Egy új oldal esetében még a felgyorsult információs sztrádának köszönhetően is hosszú hónapok telhetnek el, míg kiderül, hogy valamit nem érdemes használni... és még úgy is lesz, aki bedől egy jól célzott reklámnak.

Régebben írtam egy cikket arról, hogy a friss társkereső oldalak mögött milyen munka áll, hogy a lehetséges felhasználókat magukhoz édesgessék.
Pl. feltöltik az adatlapokat fiktív női felhasználókkal, mert még egy óvódás is tudja, hogy a férfiakat esetleg könnyebb rávenni, hogy "adakozzanak", ha lehetőség van rá, hogy beleszagolhatnak egy frissen mosott barna női loboncba.

Az egyszeri felhasználó felmegy az oldalra, látja, hogy mennyi, de mennyi nő keresi ott a boldogságot, azután kap egy levelet, amelyet csak akkor olvashat el, ha fizet, majd az üzenetről kiderül, hogy valami emeletes baromság, aminek egyetlen célja, hogy te nagyon el akard olvasni, akár úgy is, hogy áldozol rá.
Jobb esetben az életedben ezt egyszer eszed meg, soha többet!

Nem állítom, hogy a régi és unásig ismert oldalak nem fognak pénzbe kerülni. Azt sem, hogy úgy vélheted, azért akarsz friss oldalra kerülni, mert amit esetleg évekig használsz, ott már "nem terem babér", értsd ahogy akarod.
De ne felejtsd el, hogy lehet, hogy régen vagy fent és azt gondolod, nincs új nő a nap alatt, illetve már téged ismernek unásig adott oldalon, azért ez fordítva is igaz. A nőknek is lehet ilyen félelme.
Hosszú éveken keresztül botlottam bele legalább 5 különböző magyar társkeresőn ugyanabba a lányba, aki az évek alatt sem találta meg szíve választottját, csak úgy, mint én - leszámítva a rengeteg szexuális kalandot - és akinek olyan elvárás listája volt, hogy meg is értettem, miért szorul rá, hogy ott legyen "mindenhol".
Remélem mostanra megtalálta az igazit. Az évek alatt ugyanis rohamosan romlott csinos alkatának minősége, míg utolsó virtuális találkozásunkkor már kifejezetten a nem szexi csoportba helyeztem volna... (Amiben én világéletemben benne voltam!) :)

Ettől függetlenül állítom, hogy biztonságosabb a járt utat bejárni, ahelyett, hogy valami friss oldalra kalandoznál, mert gondolkodj logikusan:
- az új oldal egyértelműen nem tud tökéletesen működni, hiszen ahhoz sok év munkája és felhasználói visszajelzés szükséges, míg minden funkció megfelelőn kialakul.
- a mai piaci helyzetben sokan már egyértelműen üzletként tekintenek az Interneten nyitható oldalakra, így szinte biztos, hogy az új és friss oldal ott próbál a zsebedbe túrni, ahol csak tud. Viszont egy bizonytalan kimenetelű szolgáltatásért miért fizetnél? Sok oldal pl. már eleve összeghez köti, hogy lásd a lányok fotóit, vagy rájuk tudj nagyítani. Mi ez, ha nem egyértelmű jele, hogy nem a funkció, azaz a partnerek összehozása az elsődleges az adott oldalnál, hanem a lehetséges üzleti kapcsolat kierőszakolása?
- egy friss oldal, írjon bármit is arról, hogy mennyire közkedvelt és sok a felhasználója, nem fog igazat állítani! Mitől lenne tele felhasználókkal, ha csak mondjuk egy hónapja nyílt meg és esetleg még országosan reklámozva sincs?
Már eleve megjósolhatatlan az idő, mire egyáltalán a felhasználók tudomást szereznek róla! Az is lehet, hogy fél éve működik, mire végre te belebotlassz.
- Amikor egy általad ismeretlen oldal úgy reklámozza magát, hogy ilyen-olyan felmérés szerint top listás az országban a szingli emberek ismeretségi körén belül, miközben te életedben először hallasz róla, pedig magad is a neten ismerkednél és rendületlenül keresed az új platformokat - amiket talán nem kellene erőltetni - akkor ott szólaljon meg a riasztó csengő! Miért lenne közkedvelt egy olyan oldal, amelyiknek nincs is múltja? Mitől lenne közkedvelt egy olyan oldal, amiről pont te nem hallottál korábban, aki esetleg jelenleg is 10, sok éves múltra visszavezethetően működő oldalon vagy regisztrált tag?
Szerintem ebben az esetben inkább az általad már ismert oldalak között kell keresned azt, amelyik "közkedvelt", csak, ugye, azok nem feltétlenül reklámozzák magukat, hiszen őket már "mindenki" ismeri!

Említettem, hogy vannak oldalak, amelyek pofátlanul vadásznak felhasználókra, azon belül is a pasikra, mert valamiért, mi vagyunk a könnyebb préda.
Az induló oldal először is levadássza a netet olyan fotók után, amelyek lehetőség szerint nem egyértelműen visszakereshetők, vagy nyilvánosak, így, ha a képet ellenőriznéd, a gugli képkeresője nem tud segíteni neked abban, honnan emelték át.
Pl. egy holland, szűk réteg által használt képfeltöltő oldalról leemelnek néhány csinos nőt.
A nők fényképeihez elkészítik a magyar adatlapot, kitalált személyazonossággal: név, lakhely, egyéb adatok.
A fénykép akkor jó, ha a lány csinos rajta, de nem annyira, hogy lásd, modell fotóját nézegeted, vagy nem derül ki egyértelműen, hogy valamilyen szexuális céllal készített oldalról lett kiemelve.
A legjobb, ha sok személyes nincs a fotókon - emeljük ki a háttérben látható konnektort, ami néha egyértelműen lebuktatja az adatlapot, mondván az nem hazánkban készült - mert akkor lehet következtetni bármire.
Lány mosolyog, lány ruhában áll valahol, feliratok háttérben nincsenek, lány elég közel van ahhoz, hogy még ne tűnjön fel, hogy mi van mögötte, de ahhoz távol, hogy egyértelműen tablófotó hatást keltsen.

Az oldal feltölt vagy 100-200 - esetleg folyamatosan pakolgatja fel valaki, zsebpénzért az ilyen fiktív csajokat - ilyen avatart, majd ezek nevében üzeneteket küld a férfi felhasználóknak, akik pedig miután meglátják, hogy egy mutatós hölgy keresi velük a lehetséges kontaktot, könnyeben fizetnek. Persze néhány levélváltás után, miután esetleg túl személyes lenne a levelezés, le lesznek pattintva a srácok, csak addigra már némi aprót is lehúztak róluk.

Volt oldal, amelyik a gy.i.k.-ban kereken kifejtette, hogy az esetleges hamis oldalakért semmilyen formában nem vállal felelősséget. Milyen könnyű is ez, nem igaz? Mossák kezüket!
A pofátlanság az volt, amikor egy ilyen kamu oldalnál egyértelmű bizonyítékkal jeleztem, hogy több adatlap kamu/fake és lepattintottak, mondván, hogy az oldal üzemeltetője nem érzi feladatának, valamennyi adatlap hitelességének az ellenőrzését.
Írtam is nekik, hogy milyen kényelmes is így levédeni magukat, de ha úgy vélik, nincs idejük ellenőrizni a hitelességet, akkor megteszem én nekik, jófejségből. Valamiért nem jött létre a munkakapcsolat...
Ne legyen illúziód, maga az üzemeltető áll a rengeteg kamu adatlap mögött.
Pont mint, amikor a koldus kiül a lépcsőre, maga mellé teszi a pohárkáját, majd beledob egy marék aprót, hogy a tömegvonzás elve szerint a pénz hátha vonzza a többi pénzt. Magam láttam egyszer ezt az apró trükköt és ez is oka annak, hogy szimpla koldusnak nem adakozom.

Szimplán fizetős társkeresőnek szintén nem fizetek!
Te se tedd!

Ha egy oldalon túl sok a "jó nő", eleve gyanakodj!
Vagy fizetősek a lányok, vagy "nem léteznek" - itt arra gondolj, hogy nincs rá mód, hogy találkozzatok.

Elismerem, előfordulhat, hogy egy-egy unatkozó háziasszony amolyan ego-növelő okokból valahol feltesz egy kamu adatlapot, leemelt képekkel, hogy begyűjtsön egy halom talmi dicséretet - hiszen nem őt dicséred, hanem akit a fotón látsz! - de nem ez a megszokott.

Az Internet anonimitása miatt nem véletlen, hogy a legtöbb átverést ott találod meg.
Mindig legyen benned egészséges kétely!

Sose "szeress bele" valakibe néhány napos levélváltás után! (Ezt főleg a női felhasználóknak üzenem!)
Külön iparág lett, hogy hiszékeny, egyedül élő és kapcsolat kialakításának reményében regisztráló embereket kihasználjanak csalárd érdekekből idegen emberek.
Az is megér egy posztot!

Egyelőre annyit tanácsolok, mielőtt ismét találkoznánk:
Ha nem muszáj vagy nincs első kézből információd a hasznosságáról, ne regisztrálj és ne fizess nem az országban székelő társkereső oldalnak!
Különösen akkor ne, ha az egy brüsszeli székhelyű, be2 névvel működő oldal!



2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jó lett az írásod, és nagyon sok igazság van benne. Ha az egyéb átverésről akarsz írni (Romance scam), szívesen állok a rendelkezésedre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Lehet, hogy kereslek majd ez ügyben.
      Szerencsére nem kell túl mélyre ásnom, hogy jöjjön az anyag, de ide kommentben írd le, amit tudsz, hogy mások is tanuljanak ebből! :)

      Törlés