2017. június 6., kedd

Blog: Egy "hajótörött" naplójából - Első rész, más stílusban

Peter Wherehow életét arra tette fel, hogy körbeutazza a világot és tapasztalatokat gyűjtsön. A tapasztalatok összegyűjtése pedig nem mindig zökkenőmentes. A karib térségben elkövetett turistáskodása különösen fontos tapasztalatokkal bővítette ki tudását, mert amit ott átélt, az sokkal magasabb szintre emelte túlélő ösztöneit.
Lassan egy éve már, hogy belekezdett ebbe az őrült vállalkozásba. Igyekezett gerilla módon gyűjteni az élményeket, lehetőleg minél olcsóbb módját választva a kalandoknak. Valaki azt tanácsolta neki, hogy így lesz igazán autentikus a világjárása. Később, mikor tapasztalatait megosztotta előadásain, mindig mosolygott, amikor ezt a részt elevenítette fel.
Három hónapig tengődött egy alig ismert apró szigeten, mire végül ráakadtak és szinte teljesen új emberré vált. Egyedül a töretlen optimizmusa volt az, ami semmit sem változott.
Betért Blossom-ban egy kocsmába. Olyan embert keresett, aki turistákat visz olcsón A.-ból B.-be. Egy Hank nevű férfi volt erre az egyetlen lehetősége a kocsmában. Hank tapasztalt pilóta képében igyekezett tetszelegni és Peter hamar rábízta magát a férfira. Lehet, hogy elhamarkodta ezt a döntését, és az alkohol is befolyásolta benne, mégis belement, hogy beüljön Hank kissé megkopott gépébe. A gép papírjai rendben voltak és Hank sem kért túl sokat.
Peter pedig korábban sosem ült még kétszemélyes repülőben. Volt benne valami intim, hogy összekuporodik két ember egy apró gépben és életüket szinte felkínálják istennek. Mert mi a repülés, ha nem egy főhajtás isten hatalma előtt és annak megkísértése: - Nézd, mi emberek is képesek vagyunk olyasmit tenni, amit épp ésszel felfoghatatlan!

A kis gép egyenletesen emelkedett fel a felhők közé. A szigetvilág időjárás előrejelzése kissé felületes volt. A vihar hamar utolérte a kis gépet. Peter Wherehow idegei pattanásig feszültek, ahogyan görcsösen igyekezett gondolataival a levegőben tartani a törékeny gépet. A természet ereje végül felülemelkedett a masinán és utasaival együtt a földre teremtette azt. A pilóta zuhanás közben szörnyethalt, míg Peter összetörve, de élve ébredt fel a roncs mellett. Kétségbeesetten igyekezett a gondolatai között kikutatni azokat az információkat, amelyekkel majd túlélheti azt az időszakot, amelyet a lakatlannak tűnő szigeten fog tölteni. Legyen az bármennyire is hosszú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése