2018. április 6., péntek

Blog: Be2 avagy Társkeresős lehúzós - Be/csapottak 2ségbe esve (2018)

Cikk frissítve: 2019.05.10.

Két dolog, mielőtt elkezdjük:
1. Ha elolvastad a cikket, úgy érzed, kérdeznél tőlem!
Ne tedd. A kérdéseidre választ a megemlített Facebook oldalon kapsz, hiszen minden szükséges információ ott van, egybe gyűjtve.
Kérdezhetsz tőlem is, de hidd el, jobban jársz, mert nem is fogok már válaszolni, illetve ha esetleg mégis, lehet, már rég túl lennél az egészen.

2. Az oldalon, ha csatlakoztál, tiszteld meg a készítőjét, hogy nem azonnal kérdezel, hanem elolvasod azt, amit rögzítettek. Ebben ott van az info. Tudom, nincs időd erre... Na, pont ezért szívtad meg és vagy most itt is! Mert a rohanó világban te akartál lenni a gyorsabb!
Az oldalt üzemeltető hölgy anyagi haszon nélkül teszi, amit tesz.
Ne kérdőjelezd meg, ha ott vagy, mert ami neked eszedbe juthat a Be2-vel és az oldallal kapcsolatban, azt már hidd el, mind kivesézték az oldal legrégebbi tagjai.
Azért is érdemes előbb olvasni, azután kérdezni, mert nem várhatod el, hogy valaki mindig ott legyen a szabadidejét beáldozva és veled foglalkozzon.
Én például, már volt olyan, hogy friss tagot elég nyersen elirányítottam a rögzített témákhoz, mert nem sokat kér az oldal készítője, csak azt, hogy azt olvassa el mindenki. Ennyi a minimum és a tisztelet a munkája felé. Ha ezt sem teszed meg, mire fel várod el, hogy neked segítsen bárki is???

Egyelőre ennyi.




Ilyen kevés dolgom sem volt még poszttal, mint most.
Aki ismeri "munkásságomat", tudja, hogy előszeretettel keresek témának olyan társkereső oldalakat, amelyek szerintem - aztán kiderül, hogy jól tippeltem - lehúzza a felhasználóit.
De ezek szinte minden esetben ingyenes vagy olyan oldalak, amelyeken azért befizetett tagsági-díj nélkül is van mód kicsit jobban megfigyelni az oldal működését.

2018 februárjában azonban véletlenül egy facebook csoport megalakulásánál már becsúsztam a "tutiba" és azóta is, nap nap után hallom/olvasom a zárt csoport tagjaitól, hogy milyen patkány módon húzza le őket egy külföldi illetőségű cég, amelyik sok kereskedelmi kiskaput kihasználva, megtévesztve, félrevezetve, vagy csupán gyanakvását elaltatva szabadítja meg a vele kapcsolatba kerülő regisztrálókat.

Visszaolvasva is nehéz lenne szóról szóra kimazsolázni, hogy milyen módon él vissza az oldal, illetve, mint lassan kiderül, a vele egy felhasználói kőrben mozgó további oldalak, mert kiderült, azért nem egyetlen oldalon kulminál a probléma. Nagy vonalakban, pusztán tájékoztató jelleggel hívnám fel a figyelmed arra, hogy kerüld el messzire a be2 társkeresőjét és a vele bármilyen kapcsolatban álló egyéb társoldalakat.

Szemezgessünk a be2 zárt csoportban megjelent írásokból:

Elsőnek egyszerűbb, ha rögtön átemelem V. bejegyzését, aki létre hozta ezt az oldalt, mert úgy érezte, kell egy platform, ahol a jóhiszemű felhasználok megbeszélhetik a felmerült problémáikat és egymás által támogatva jogorvoslást kérhetnek a - szerintem - már-már bűncselekmény szintű lehúzásra.

Még egyszer leírom: Ez a blogom ismeretterjesztő célzatú és a humort háttérbe szorítva, társadalmi összefogást támogat!

V. remek összefoglalója a facebook "be2 becsapottak oldalára. A bejegyzés kiemelése 2018.4.6.-án történt meg, ezért eltérések az első változattól vagy későbbi javításoktól lehetségesek.:

"Kedves Csoporttagok!
Alapinformációk az újonnan érkező tagoknak.
///// Ezt a csoportot azért hoztam létre 2018.02.08-án, mert miután kiírtam a Be2 társkereső oldal Facebook lapjához a figyelmeztetésemet az előfizetéses lehúzásokkal kapcsolatban, nagyon sok privát üzenetet kaptam/kapok.
Arra gondoltam, hogy ha ennyi embert érint a probléma ez nem lehet véletlen és ahelyett, hogy egyenként válaszolgatnék (eleinte így volt….) mi lenne ha meg lehetne osztani a sérelmeket, tapasztalatokat egymással. Valamint többen hátha többre is juthatunk. /////
Azóta rengetegen lettünk itt. Volt olyan nap, hogy 40 fő csatlakozott, és azóta is folyamatosak a jelentkezések. Mivel akik elsőkként találtak ide, már túl vannak pár intézkedésen és rendelkeznek a szükséges alapinformációkkal, számunkra talán már elcsépeltek lehetnek a hozzászólások. Viszont az új tagokat segíteni szeretnénk, ezért megpróbálom összefoglalni azokat az alapinformációkat, amelyek összegyűltek a csoportban annak érdekében, hogy mindenki segítséget kapjon az oldal által okozott károk és problémák megoldására. Aki már sikeresen törölte magát és felszabadult, az segítsen az újonnan jövőknek, hiszen ne felejtsük el, hogy mi is sok segítséget találtunk itt. Valamint nem felejthetjük el a bennünket ért sérelmeket egészen addig, amíg mindent meg nem tettünk, hogy kiiktassuk a csalókat Magyarországról. Ha nincs az alapinformációkban válasz a kérdésetekre, mert speciálisabb eset akkor nyugodtan kérdezzetek, posztoljatok.
Alapinformációk:
1. Jellemzően mindenki előfizette az egy hónapos prémium tagságot kisebb „becsali” összeggel. (Pl. 996 Ft, de voltak nagyon eltérő mértékek és ennek oka ismeretlen.
1.1. Erről a befizetésről kellett kapnia egy értesítést, hogy 30 nap múlva az előfizetés meg fog újulni de az már egy jóval nagyobb összeg lesz pl. 14.370 Ft. (Volt aki sajnos nem kapott ilyen értesítést sem és nem figyelte az előfizetés előtti képernyőn a lehalványított információkban sem. Ezek voltunk legtöbben.)
1.2. Ha megtörtént a prémium előfizetés, akkor 14 napba kell beleférnie, ha el akar állni a szerződéstől. Ha már kifutott belőle, de nincs túl a 30 napos lejárat előtti 7. napon, akkor le tudja mondani a prémium előfizetését. Ugyanis addig nem törölhető a profil, amíg a prémium előfizetés él, vagy ők nem írják le válasz e mail-ben, hogy megszüntették. (Sajnos a 7 és 14 nap eltérően szerepel az ÁFSZ-ben és az oldalon az előfizetésnél.)
1.3. Mindkét esetben lemondó nyilatkozatot kell kitölteni és aláírva, szkennelve az ugyfelszolgalat@be2.com e mail címre megküldeni. (Ne foglalkozzatok a posta, fax módozatokkal. Csak az e mail -es út járható.)
A lemondó nyilatkozat lelőhelye az oldalon:
Lap alján: Tagsága - 2.link: A prémium előfizetést itt kezelheti - Piros "itt" szócskára vagy hatszor kell kattintani mire kinyílik a lemondó nyilatkozat. Kap a dokumentum az oldaltól egy azonosító számot. Ne adjatok meg lakcímet! Vagy fals címet írjatok vagy szóközt pl. Kinyomtatni, aláírni dátum és szkenneld vagy fotózd be a reklamációs e mail mellé. (Ha még nem húztak le a második (nagyobb) összeggel, akkor lehet nem is fog kinyílni. Ez a trükk! De akkor a fájlok között a csoportban van egy minta, amit tagjaink töltöttek fel és itt a hozzátartozó magyarázó link: Másold a böngésződbe! https://docs.google.com/…/10eUiFm4amz_56S1QwT0xC4OoySz…/edit


2. Ha e mailt küld valaki, akkor azonnal jön egy rendszergenerált értesítés, hogy 3 munkanapon belül válaszolnak. Azt meg kell várni. Majd a válasznak megfelelően kell eljárni.
2.1. Ha azt válaszolják, hogy megszűnt a prémium tagság, akkor lehet törölni a profilt. Figyelem! A profil és az előfizetés külön működik náluk. Hiába engedik törölni a profilod, attól még vonhatnak ha nem tiltottad a kártyádat. Mostmár bármi megeshet. Gátlástalan csalók.
3. Legtöbb esetben akkor kezd szembesülni az ember a problémával, amikor a 30 napos lejárat letelik, és a fordulónapon leemelik a következő nagyobb összeget a számlájáról. Pl a 14.370 Ft-ot. De olyan is van akinek ilyen-olyan okból nem tudták inkasszálni. (Pl. nem volt fedezet a számlán)
3.1. Mindkét esetben le kell TILTANI a bankkártyát és másikat igényelni, mert csalókkal állunk szemben és az sem biztos, ha leírják, hogy nem vonnak többször. A bankok nem egyformán intézkednek.JAVASLAT, hogy e mail-ben panaszlevéllel kísérve kérjétek a cserét, ugyanis ha csalással lopják le a pénzed akkor a bank megtéríti, valamint sok bank tud már a Be2 károsultjairól és azon kívül, hogy díjmentesen cserélhetik ki a kártyát, még a lenyúlt pénzt is visszatehetik a számlára.(Fájlok között megtalálható a saját kérelmem amit át tudsz szerkeszteni magadnak ha kell)
4. Akitől nem tudták leemelni az összeget az ne ijedjen meg, ha fizetési felszólításokat kap elég durva fenyegetésekkel, mert a csoportbeli jogászoktól és más forrásból is azt az információt kaptuk, hogy csak üres fenyegetés. Nincs jogalapjuk a behajtásra.
Ehhez kapcsolódóan egyik tagunk érdeklődött egy végrehajtónál. A következő felvilágosítást kapta:
" 1. Csak közjegyző által tértivevényesen küldött, fizetési meghagyás a törvényes eljárás.
Ha valaki ilyet kap, még akkor sincs veszve semmi, mert az ügyfélnek 15 napja van, hogy vitassa a követelést, amit a közjegyző köteles kivizsgál(tat)ni.
2. Akitől ez a mocskos be2 cég levonta a 3 havi díjat, azzal a cég törvénysértést követett el, mert az ügyfél beleegyezése nélkül semmilyen módon nem terheltetthette volna meg a bankszámlát.
És azt mondta a csávó, hogy bármilyen végrehajtó által küldött levelére sem kell reagálni."
4.1. Először kap egy fizetési felszólítást, amellyel egy időben kitiltják az oldalról. Majd egy másodikat, amiben valami „begyűjtő csoporttal” fenyegetőznek. Ki kell nevetni őket és bombázni a fenyegető levelekkel, hogy ha nem törlik a tagságot, akkor feljelentést teszel a Fogyasztóvédelemnél (Európai Fogyasztói Központ) NAV-nál számlaadás elmulasztása címén ( kmbig@nav.gov.hu) és a rendőrségen csalás miatt, stb. Mielőtt odáig jutsz, hogy kitiltsanak, érdemes letörölni a fotóidat, átírni minden adatot és lehetőleg a bemutatkozó szöveghez a figyelmeztetést a többieknek, hogy csaló az oldal. Minden sms-t a pénzlehúzásról, sikertelen próbálkozásról, e mailt stb. mentsetek el és csatoljátok a panaszlevelekhez.
5.1 Eddig tett lépéseink és tapasztalataink a különböző hatóságoknál:
Ügyvédi segítségünk dr. T. csoporttag. Vele készül a csoportos ügyvédi "ellentámadás" a Be2 ellen.Ő képviseli a csoportot a médiában is. Aki szeretne még csatlakozni az ügyhöz az írjon az iroda@otlegal.hu e-mail címre .A csoportos intézkedés ára 5 ezer Ft.
Többen küldtünk panaszlevelet az Európai Fogyasztói Központ felé.
Volt akit elutasítottak, de pl. én olyan választ kaptam, hogy továbbítják a panaszomat a luxemburgban üzemelő fogyasztóvédelemnek. Ehhez én egy 17 melléklettel alátámasztott panaszlevelet küldtem. Pici előrelépés.
A csoport ügye szerepelt már a médiában is B. jóvoltából az
RTL Klub reggeli c. műsorában.
Jelenleg a Hír TV készíti a fogyasztóvédelmi műsorához a "Panaszkönyv"-höz a riportokat. Lehet jelentkezni akár arc nélküli riporthoz is. B. a szerkesztője aki itt a csoportban elérhető.
Többen tettek feljelentést a rendőrségen is.
A NAV-nál is jelentettük őket számlaadás elmulasztása miatt.
Folyamatosan lehúzó véleményeket írunk a Facebook hírdetésükhöz.
A Google-nál is többen jelentették őket.
Aki tenni akar az tegyen ellenük. Ha van még új ötlet akkor azt szívesen vesszük. Remélem egyszer sikerül leradíroznunk őket a netről legalább itt Magyarországon."



Egyelőre itt tartunk V. állhatatos munkájával!

A be2-től függetlenül kijelenthetem, hogy tévedtem az ország társkeresési szokásaival kapcsolatban. Eddig úgy gondoltam, hogy egy viszonylag szűk réteg veszi igénybe az Internet segítségét - mondjuk ők azonban több oldalon képviselik magukat - és a lehetőségek közül inkább az ingyenes és hosszú évek tapasztalatait fejlődésükbe visszaforgató magyar tulajdonú társkereső oldalakat részesítik előnyben, mint pl. a lovebox, randivonal, párom, stb. (Nyilván sokkal több ilyen oldal létezik, de feltételezem, amikor valaki regisztrálni szeretne, akkor inkább azokat részesíti előnyben, amelyeknek van szakmai múltja, megítélése széles kőrben inkább pozitív és a neten található információmorzsák alapján komoly felhasználói bázissal büszkélkedhetnek.
(Mert őszintén, azt feltételezném, hogy egy alig ismert, alig pár ezres taglétszámú oldalhoz - bár erről az adatról szeretnek arcpirítóan hazudni - minek csatlakozna valaki, hogy utána még fizessen is a használatért?)

Ám úgy látszik és a be2 becsapottak zárt csoportja rá a példa, hogy bizony, ma Magyarországon a kapcsolatkeresés komoly tömegeket képes megmozgatni és sokan még fizetni is hajlandóak, hogy ráakadjanak az igazira. (Mondjuk, szerintem alapnak tökéletes, ha az utcán nyitott szemmel járunk és merünk kezdeményezni, igaz, az a rengeteg, telefont nyomogató ember... fel sem néz, hogy esetleg tekintetünk találkozzon.)

Ezt a tömeges igényt előttem ismerte fel a be2 nevű website mögött tevékenykedő csoport. És ha energiáikat nem elsősorban a megtévesztő marketingre és a pénzt pofátlanul megkaparintó munkába fektették volna, hanem, ha már dolgoztak rajta és korrekt módon a fejlesztést és szolgáltatás minőségét tartanák szem előtt, akkor nem lenne az a balhé, amely napról-napra duzzad és már televíziós műsorban is előkerült.

Azért még néhány bejegyzést feltennék ide, a teljesség igénye és név nélkül. Ha többre vagy kíváncsi, csatlakozz az oldalhoz. Főleg akkor, ha téged is megkárosított az oldal:

D. bejegyzése:
"Sziasztok. 1. Köszönöm a befogadást. 2. Lenne egy gyors kérdésem. Erre a szemet gyönyörködtető oldalra még decemberben regisztráltam, és talán még egy havi 1e forintért még elő is fizettem, de jó ha talán 1 hétig használtam az oldalt. Legnagyobb meglepetésemre ma érkezett levél egyenesen Némethonból mi szerint 121 eurós tartozásom van az oldal felé, melyet jó lenne ha rendeznék. Annyit érdemes tudni hogy már előre gondolkodván az ilyen vásárlásokat mindig egy üres számláról intézem, és csak feltöltöm a szükséges összeggel, ergó nincs mit levonni a számláról. Most először fordult elő hogy e féle levelet kapjak. Kell e tartanom ettől a fizetési behajtásról szóló levéltől, vagy elég ha szimplán megszüntetem a bankszámlaszámot amiről a vásárlás lett kezdeményezve? Ugye fel van tüntetve benne hogy a hitelbírálatoknál ez látszódni fog, a szerződés felmondására szóló nyomtatványt hol találom és mi a teendő? A segítőkész válaszokat előre is köszönöm."

I. bejegyzése:
"Sziasztok! Március 13-án regisztráltam a b2-re a legrövidebb ldőre fizettem be abban a hitben gondoltam szétnézek. Tegnap mentem rá a számlámra interneten keresztül a megszokott átutalásokat hogy elvégezzem. Akkor szembesültem hogy ezek a rohadt csalók mert nem tudok mit mondani rájuk 36000ft-ot húztak le. Hogy lehetséges ha Én nem is arra adtam engedélyt a tudtommal?Március 19-én emelték le az összeget. Szó szerint szétvet az ideg. Tudok még valamit ezzel kapcsolatosan valamit tenni? Ebben borzasztó járatlan és tanácstalan vagyok."

V. bejegyzése:
"Sziasztok!
Én most próbáltam volna belépni a fiókomba, hogy megnézzem mi a helyzet, erre letiltottak mert a második fizetési felszólításukra se fizettem semmit.
A kártyám letiltottam és bármikor jöhet az új, két emailt is küldtem hogy töröljenek, igaz a nyilatkozatot azt nem tudtam csatolni nekik különböző oknál kifolyólag...
Tudnátok segíteni hogy ezenkívül van e még valami amivel gyorsíthatnám a profil törlést, vagy most már csak a várakozás maradt?

Előre is köszönöm a segítségeteket, meg amit eddig segítettek azt is.
"

L. bejegyzése:
"Sziasztok. 
Valaki meg tudná nekem adni az e-mail címet amire a lemondó nyilatkozatot kell küldeni ezeknek a patkányoknak??Köszönöm szépen."

E. bejegyzése:
"Egy hete regisztráltam, azonnal elő is fizettem 6 hónapra amit kb. 1500 ft-ban hirdettek. Bankkártyava fizettem s mint kiderült a fizetési oldalon ott fenn egy szürke kis ablakban szerepelt hogy az előzőleg megadott összeg ( 6 hónap 1500 ft) úgy értendő, hogy 6 hónapon át heti 1500!! Nem vettem ezt észre s levontak közel 36000 ft-ot. Sms-t kaptam a tranzakcióról s azonnal lemondtam az előfizetést. Utána küldtek egy levelet hogy nem tudom lemondani, mert használom a szolgáltatást. Írtam újra amiben az elállásomat jelzem és követelem vissza a pénzt. Ma kaptam ezt:
Kedves be2 vásárló,

Ellenőriztük a fiókját és beleegyezünk a 29980 HUF összeg visszatérítésébe ill. az előfizetését 1 hónapra csökkentjük.
Kérjük, tudassa velünk, hogy elfogadja-e a visszatérítést, ezután mi átutaljuk az összeget, valamint frissítjük a tagságát.
Szívélyes üdvözlettel,
Az ön ügyfélszolgálata
Szerintetek elfogadjam, vagy fussak még egy kört?"


Az oldalon található - be2 becsapottak - bejegyzésekből is kiderül, hogy mennyien élték meg negatívan a cég eljárásának módját és tanácstalanok, hogy jogi úton mit lehetne tenni.
Az ügy egyik pikantériája, hogy egyes bankok támogatják felhasználóikat és a kártyáról korábban lehúzott összegeket visszautalták vagy esetleg eleve le sem emelték a számlákról, míg más esetekben a bank, úgymond "felteszi a kezét" és a jogi csűrés-csavarás mögé bújva a Luxembourg-i cég malmára hajtja a vizet.
Itt jegyzem meg, hogy némi mérlegelés után megfontolnám, hogy otthagyjak egy adott bankot, amennyiben nem az én érdekeimet helyezi előtérben, amikor külön felhatalmazás nélkül leemel összegeket a számlámról.
Nos, legyen bármilyen is a társkereső oldal felhasználói platformja és legyen abban bármilyen szabály - amit a szolgáltató talált ki - úgy vélem, ne lehessen a tagság meghosszabbítása automatikus és ne lehessen bármiféle megerősítés nélkül, szinte benyögésre levonni pénzt bárki számlájáról. Rendben, hogy jogi okokból kifolyólag erre van módja az adott oldalnak, ám úgy érzem, a banknak kutya kötelessége a vele üzleti kapcsolatban álló felhasználó érdekeit nézni, és nem egy akármilyen szolgáltató oldal homályos, az adott országban jogorvoslati lehetősége még csak módot sem adó, ezért nagyjából egy "fantomcég" érdekeit előbbre helyezve, partnernek lenni a - jogilag minek nevezzük ezt? - csalásban, lopásban vagy sikkasztásban. Mert a tapasztalatok együttes elemzése után egyértelmű, hogy a Luxemburgi cég - amely mögött többnyire egy név realizálódik: Laetitia Pateau (Na, ő ki lehet?) - rosszhiszeműen visszaél a saját magának tulajdonított, ebből kifolyólag megkérdőjelezhető hatalmával.

Főleg, hogy már magyarországi behajtó cégeken keresztül is megkereste ügyfeleit, akiknek alig ad rá módot, hogy a törvényi keretek között, legalább olyan gyorsan és akadálymentesen elállhassanak az oldal használatától, mint ahogyan regisztrálni lehet rá.
Szerintem az is pofátlanság, hogy a mai, anyagias világban, amikor minden reklámon nagy betűkkel, kiemelve szerepelnek az akciós díjak, ott a valódi összegeket, amikkel megterhelik a bankkártyáinkat, nincs legalább olyan érthetően és egyértelműen látható módon elénk tálalva a költségek reális, végleges összege.

A be2 esetében ráadásul, ahány sértett, annyi féle variációban és összegben találunk károsultat. 
Ha mélyebben szeretnél megismerkedni ezzel a szerintem Európa szintű csalással, akkor első kőrben keresd a facebookon a be2 becsapottak zárt csoportját és kérd a tagfelvételt. Ők sok kérdésedre választ adhatnak, ha esetleg te is károsult vagy, vagy csupán egy érdeklődő.

Részemről, ha egy társkereső oldalon szembe találkozol a Laetitia Pateau névvel, a Luxemburgi telephellyel vagy csak úgy érzed, túl kevés szolgáltatásért, túl sok pénzt kellene fizetned, akkor kerüld el messzire az adott oldalt, vagy legalábbis keress rá  a gugliban, hátha egy fórumon belefuthatsz néhány tapasztalatba!

37 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Nekem 122.31 euróról jött németországból egy levél csatolva egy csekkel. Mivel csak utalni tudtam a saját bankomon keresztül ezert plussz 5e Ft volt az utalási díj. Tehát 43e Ft-ba van nekem az egész. És azóta se kép se hang. Ennek már 1 hónapja. A fiókom inaktív! Emailra nem válaszolnak! 😡

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! En ma kaptam egy behajto cegtol egy komplett kis csomagot...118,29 eurorol...nincs szandekom befizetni..hol tart az ugy most?

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Én is bele estem a Be2 csapdájába. Kifizettem az 1 hónapos tagságot. De kb. 2 hét után kértem az oldalon a profilom megszüntetését. Nem foglalkoztam tovább az oldal, mert mi tagadás egy nagy csalódás volt. Először kaptam egy levelet hogy fizessek 121 eurót. Nem reagáltam rá, mivel már töröltem a profilomat. Utána jött a levél a behajtó cégtől. Arra sem reagáltam. És most ott tartok, hogy hetente legalább egyszer felhívnak a behajtó cégtől és közlik, hogy végrehajtásra adják a tartozásomat, ha nem fizetek. És 2 napot adtak, hogy eldöntsem fizetek vagy nem. Még ennyi van a határidőből a behajtó cég szerint. Utána átadják végrehajtásra. Szerintetek mit kellene tennem?

    VálaszTörlés
  4. Tisztelt Be2 fiók ugyfelszolgalat !
    Kérem töröljék a fiókomat,bár rövid ideig voltam itt, nem is használtam jóformán ! Szíves elnézésüket kérem !Köszönöm együttműködésüket.Üdvözlettel : Zsuzsi Szabóné

    VálaszTörlés
  5. Felháborít , hogy a Be2 a számlámról 14370,- Ft-ot vett le 2018.július 28-án, reggel 6 órakor!!!A télen pár napig használt oldalt töröltem, NEM hosszabbítottam meg , mert nem volt megfelelő ! Írásban megerősítem, hogy NEM használom a fiókot !Kérem a törlést !! Üdvözlettel budaliget27@gmail.com

    VálaszTörlés
  6. ugyfelszolgalat@be2.com-ra nem tudom elküldeni a lemondást, mert Mail delivery-t ír.

    VálaszTörlés
  7. Akkor ezek szerint én a szerencsések közé tartozom, akinek ma már az oldal nem engedte, hogy kifizesse az egy havi tagdíjat?! :( gyanús volt, hogy ha van pénz a kártyámon miért ad hibaüzenetet, de akkor lehet mázlim volt. Mindenesetre felhívtam a bankot és megnyugtattak hogy a 2 lépcsős jelszó nem fogja engedni őket, hogy lehúzzanak pénzt a számlámról... rohadékok..

    VálaszTörlés
  8. Mindenkinek aki érintett!
    Keressétek a Facebook Be2 becsapottak közösségét. Ott kaptok válaszokat!!!

    VálaszTörlés
  9. Sajnos,jómagam is belesétáltam A be2 csábitó társkeresési capdájába.2018 júl .ban regisztráltam és bánatomra a társkeresö oldalon keresztül megigényeltem a prémium szolgáltatást,nem gondolva arra,hogy ezen prémium szolgáltatás lemondása(és itt a sumák csalás)ezen az oldalon nem lehetséges.Még júliusban töröltem a tagságomat,azaz kiregisztráltam magamat,ennek ellenére inaktivba tettek és tegnap okt.29.én behajtocéges felszólítást küldtek,hogy a semmiért 22ezer ft ot azonnal fizessek be!!Mit tegyek,segítsenek nekem ebben.

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok ensem tudok lelepni erről az oldalról feljelentés őket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Keresd a csoportot a Facebookon. Ott megtalálod, amit keresel.

      Törlés
  11. Szeretnék a csoporthoz tartozni, engem december e és januárban húzták le 19950 Ft tál. Pedig júniusban egyenes hirdetésre jelentkeztem 1bhétig. Fél lehet jelenteni őket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Keresd a Facebook oldalt: B2 Becsapottak. Lépj be, olvass el minden rögzített írást és utána kérdezz. Jelezz nekem valahogy, hogy sikerült!!!

      Törlés
  12. Sziasztok! Elolvastam az írásaitokat! Hát mi tagadás sokkoló! Nekem a 999 Ft helyett eddig még "csak" 3990 Ft-ot vontak le, s már azon a napon írtam is egy szééééép levelet az ügyfélszolgálatra, válasz természetesen nem jött rá. Most azonban - látva, hogy milyen űrlap kitöltését javasoljátok, még kitölteni, elküldeni szerettem volna. Mikor azonban a linkre kattintottam, a következő üzenet várt: "Köszönjük, hogy meglátogatott minket!
    Ön sikeresen kijelentkezett szolgáltatásunkból, reméljük, hogy élvezte a webhelyünket, és várjuk mielőbbi visszalátogatását!" Teszem hozzá, sem ki nem jelentkeztem se le nem iratkoztam még, hisz a 4-szeres áron számított szolgáltatásom február 17-én jár le. Hm... Hm... Mi a teendő? Vajon mi történt?

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! Én tiltottam azonnal a kártyám az első nagyobb levonás után. 14 napon belül lemondtam ahogy kell. Visszaigazolták dátummal 19.03.08.-án hogy ok és hogy 19.03.26ig még aktív a prémium tagságom aztán nem vonnak. Erre most kaptam egy felszólítást,hogy tartozom... írtam nekik,hogy mi a helyzet,erre az a válasz hogy küldjem el a levelet nekik amiben a prémium tagság törlését megírták. Ma elküldtem ezt is. Most itt tartok.. Kíváncsi vagyok mi jön még. Jelentkeztem ma a facebook oldalra,nagyon várom hogy visszaigazoljanak.

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok! Én bizony kisebb sokkot kaptam! Én is befizettem a beugró első havi díjat,kb.2 hétig használtam az oldalt majd nagy nehezen töröltem a profilom az egész tagságom! Ez volt januárban! Kedden kaptam egy e-mailt,az elsőt, hogy azonnal fizessek be 24000 forintot, vagy jőn a végrehajtás! De az oldalamra nem enged be, hogy bármit tegyek mert bűntiből törölte a profilom amit elvileg januárban én is! Rohadékok egy e-mailt sem írtak, hogy te hülye nem használod az oldalt már tízenezernél jársz!Felháboritó!

    VálaszTörlés
  15. Gyorsan történt az egész. Asztali gépemen böngésztem mikor rátaláltam a B2 re. Regisztráltam majd ezt követően rádöbbentem hogy semmit sem láthatok ameddig prémium tag nem leszek. Meg akartam nézni valakit rögtön a fizetős oldalra terelt. Rákattintottam egy havi 3990 Ft tagságra és befizettem. Nem vettem észre semmi tájékoztatót és értesítést sem kaptam arról hogy megújul nagyobb összeggel.Egy hónap után megdöbbenten vettem észre hogy 19990 Ft akarnak le emelni a számlámról, de szerencsére fedezet hiány miatt nem sikerült. Rögtön letiltottam a bankkártyám és azóta levelet is írtam hogy le szeretném mondani a tagságom, de nem lehet. Mindenképp azt akarják hogy fizessek. Nem áll szándékomban ekkora összeget kifizetni nekik még akkor sem ha jogos mert megvezettek. Nem tudom mi lesz a végkifejlet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy így jártam és nem tudom mi tevő legyek ? Nekem már levontak a 19990 Ft is. Mit csináljak ??

      Törlés
  16. Ugyanez tortent velem is mint az elozo bejegyzovek!
    Most akkor hagyjam annyiban vagy mi a szart csinaljak? Felhaborito!!
    Pedig kukdtem en is levelet hogy toroljek a profilom de nem engedtek mert hogy elotte le kell mondanom a premium tagsagot. Es azt meg kell varnom bla bla bla
    Elmennek a picsaba!
    Lehet ennek barmilyen kovetkezmenye?
    Vaki adna egy email cimet aki tudja hogy most akkor hogyan tovabb??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj, de a cikkben benne van, melyik Facebook zárt közösség foglalkozik ezzel. A cikkben leírtam, hogy tájékoztató jellegű, ezért időm arra nincs, hogy megadjam a levélcímem és válaszolgassak bárkinek. A Zárt csoportban sem az a módi, hogy azonnal kérdezel, hanem először olvasol. A rögzített bejegyzéseket. Abban ott a válasz. Tudom, sokan két percet nem áldoznának erre, csak az ő kérdésükre feleljenek, de nem pont ez a türelmetlen hozzáállás vezetett ahhoz is, hogy most úgy érzed, szarban vagy. Tehát, megkeresed az oldalt, csatlakozol, elolvasod a kötelezőt, mert ne haragudj, de ennyi tagnál nem fér bele, hogy az alapító állandóan a gép előtt ülve válaszolgasson, főleg, hogy juttatás nélkül, eddig is eleget tett már. Szóval, mikor tisztában vagy mindennel, érdemes mások eseteit elolvasni, mert ők is kb. ugyanazt a 4-5 kérdést teszik fel, amit akár te is! Még egyszer, ha valaki olvasná: Én nem foglalkozom az oldalon a személyes problémákkal. Globálisan hívom csak fel rá a figyelmet!!!

      Törlés
  17. És ezek után még a magyar internet az 5 top társkereső között--igaz, csak a 2.) helyen-- szerepelteti a B2.-t. Ha van jogászunk, érdemes lenne ezt a web oldalt is megtámadni, mint "bűnsegédet", /nem ismerem a helyes jogi katagóriát/megnevezést, laikus vagyok./
    Üdvözlettel: Andor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az Internet reklámozza, hanem bizonyos szolgáltatóknál kifizették és az pedig leközli a partneroldalakon. Sőt, akár a tévében is reklámozhatja magát, ha áldoz rá pénzt, mert jogilag megteheti. Ellenük csak nagyon aprólékos, lassú munkával lehet fellépni és speciális törvényeket kellene ellenük hozni, de mivel ezekre még nincs precedens, így nem lesz egyszerű.

      Törlés
  18. Sziasztok! Teljesen ki vagyok akadva, és kétségbe vagyok esve.Április elsején regisztráltam fel erre az undorító oldalra, kifizettem a 990 Ft-ot , gondoltam hátha..egy próbát megér. Max egy hétig nézelődtem az oldalon, azután próbáltam törölni a profilomat, de azt a választ kaptam, hogy csak a prémium tagság lemondása után lehet, arra viszont nem találtam opciót, hogy hogyan lehet lemondani.Aztán nem is foglalkoztam a dologgal, elfelejtődött. Erre ma legnagyobb döbbenetemre levontak a számlámról 19.950 Ft-ot!!! :'( ezt nem akarom elhinni, h ilyen csaló cégek hogyan működhetnek. Nem találom ezt a fent említett B2 becsapottak facebook csoportot. Kérlek segítsetek, hogy mit tegyek?!Muszáj megszabadulni tőlük, teljesen magam alatt vagyok miatta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Facebookon beírod Be2 becsapottak. Ha nem találod meg az oldalt, akkor neked sajnos fizetned kell!

      Törlés
    2. Tiltasd le a bankkártyádat, minél előbb! Erre behajtással fognak fenyegetőzni, de ne félj: erre nincs jogi alapjuk. Behajtani ugyanis kizárólag bírósági rendelettel lehet.
      És végül: legyen számodra örök tanulság: bankkártya-adatot soha nem adunk ki! Ha vásárolni akarsz valamit egy webáruházból, akkor virtuális kártyával tedd: annak az adatait add ki, de az igazit soha! (Virtuális-kártyát csináltathatsz a bankodnál, nem drága)

      Törlés
  19. Helló! Én ma kaptam németből egy levelet ami 147euros csekkel jött! Valaki kapott ilyet? És mit tett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia én tegnap kaptam egyet és le karom mondani lécci segitsetek csekk is kintt van :(

      Törlés
  20. Sziasztok. Sajnos nem találom a facebook csoportot ahol segítséget találok. Kérlek segítsetek hogy találom meg Köszönöm

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok! Én is kaptam Luxemburgból levelet egy behatjó cég küldte csekkel, 155 eurót fizessek meg!!!! Én letiltottam a kártyámat időben!Olvastam az átvertekről,én is köztük vagyok😔mi a teendő ilyenkor, ha fenyegetőznek továbbra is, mert szerintem ez egy kamu lehúzós cég! Bármilyen segítséget szívesen vennék!

    VálaszTörlés
  22. Szia! A fent hivatkozott, banknak küldhető leveledet hol találom? Köszi!...

    VálaszTörlés
  23. Szia! Én is így jártam, csak tőlem már 1990Ft-ot vontak le, mert nem vettem észre én sem, hogy ez egy kész átverés. Több levelet elküldtem,...kértem őket szépen....de emberségből leszerepelt a társaság. Szerintem nincs olyan termék, amit 3 napon belül ne lehetne visszavinni és az árát visszaadják.

    VálaszTörlés
  24. Judit sajnos én sem tudom visszamondani az előfizetést,Tavaly decemberben regisztráltam amit azóta is bánok.Szeptemberben másik bankkártyát kaptam mert az előző lejárt és így lehetséges hogy nem tudnak levonni a számlámról mivel mások lettek az adatok.Felvilágosítást szeretnék kérni ha lehetséges mi tévő legyek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első körben olvasd el amit írtam. Ezt biztos, hogy eddig nem tetted meg, mert a cikk első mondatainak egyike, hogy itt semmilyen formában ne kérjen senki választ! Ha már segítséget kérsz, megtisztelhetnél azzal, hogy elolvasod, amihez írtál... A cikkben meg benne van, melyik Facebook oldallal kell felvenni a kapcsolatot.

      Törlés
  25. Sziasztok!Segítsetek légyszi most kerültem én is bajba a be2társkeresővel csak sírni tudnék majdnem 20ezret levontak fogalmam sincs mihez kezdjek 😔😔😔

    VálaszTörlés
  26. Ferenc
    Sziasztok! Én is segítséget szeretnék kérni, ma be2-társkereső engem is lehúzott tegnap, mit tegyek?

    VálaszTörlés
  27. Sziasztok! Segítséget kérnék, Tőlem most hajnalban vettek le a számlámról 19 ezer ft-ot, már regisztrálva sem vagyok. Hol lehet ezeket feljelenteni? Csak a bank kártya tiltás? Rengeteg helyen közüzemnél azzal fizetek.Nem lehet Őket ennyi panasz után sem tiltani, büntetni stb.Köszönöm Judit

    VálaszTörlés
  28. Sajnos én is igy jártam levett a számlámrol 23800ft. és megfenyegetett és nem is használtam,hiába kértem nem törölt csak a feszolitás és a fenyegeté jött ! hogyan lehet tölük visszakapni.

    VálaszTörlés