2018. szeptember 14., péntek

Kezdenek elszállni a Budapesti ingatlanok kiadásai és kiadásai...

Mióta saját otthonom sikeresen elúszott, érzékenyebb szemmel figyelem a Facebook közösségek zárt oldalainak hirdetési kínálatát, amelyik kiadásra és eladásra szorítkozó ingatlanokról szól.
Tényleg elkeserítő, néha milyen apró élettérért, mekkora költségekkel igyekeznek megterhelni az egyszeri bérlőt, lakót, de egyelőre ez a pofátlanság csúcsa, amivel találkoztam egy erre szakosodott csoporton belül.
Ha én lennék az oldal koordinátora, valószínűleg első kőrben rákérdeznék, hogy ezt most komolyan kell vennem, második körben pedig megválnék a tagtól, aki nem elég körültekintően aposztrofálta a hülyeséget.
Persze, az ilyen oldalak nem igazán szankcionálnak a feltett hirdetések között, hiszen amíg van szar, van rá légy is. (Nagyon jó példa erre a Facebook Marketplace alkalmazása, amelyen szintén találhatunk néha a valóságtól elrugaszkodott árakat és termékeket, amelyekre sokszor a hülyének nézés, a nem hozzáértés és a mohóság lehet a kiváltó oka!)
Nem tisztem eldönteni, ki, hogyan próbál a felszínen maradni, de ez...
Érdemes kielemezni, hogy a szöveg, hogyan is értelmezhető:
A fényképet nyilvános facebook oldalról töltöttem le.
Tehát, ha jól értelmezed, kiveheted ezt a szar trágyadombot, aminek munkálatait nem sikerült befejezni, te megteheted és ezért le is lakhatod egy azaz 1 egész hónapi lakbérért, ami 90ezer forint.
Nem állítom, hogy tényleg ez lett volna a hirdetés lényege. Talán csak szerencsétlenül fogalmaztak és a felújítás költségei havi 90ezerrel lelakhatóak, amíg egálban nem lesz az al és a főbérlő.
Mindenesetre, bármelyik verzió is áll fenn, nem ártana kissé jobban fogalmazni és/vagy tisztességesebben "kereskedni".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése