2019. február 13., szerda

Blog: Love Doktor, avagy az amerikai katona orvos história nyomában...

Volt már olyan nőismerősöd, aki megemlítette, hogy egy ismeretlen pasas ráírt facsén és kezd kialakulni valami, majd később sosem hozta szóba ezt az esetet?
Ha a válaszod igen, akkor a nőismerősödet igyekezett megpumpolni egy jól szervezett Afrikai hátterű lehúzós csoport. Vagy Európai. Vagy egy vidéki, unatkozó csaló...
A lényeg, hogy nem sok keresgéléssel, már 2015-ig visszamenőleg találni cikket a témában, amely azt taglalja, hogy amerikai katonának, vagy orvosnak, esetleg mindjárt katonai orvosnak magát kiadó ismeretlen pasas magyar nőkre, hogy megismerkedjen velük, majd rövid úton anyagi javakhoz jusson általuk.
A cikkben szereplő linkeken olvasható írásokat a teljesebb képért érdemes elolvasni.

2015-ös cikk a cinnamon4x.cafeblog.hu oldalán: Love doki

Itt egy szkeptikus hölgy meséli el, hogy megkereste őt egy magát leszerelés előtt álló orvosnak kiadó személy, de a cikkíró nem dőlt be neki, nagyon okosan.

Már itt is felvázolódik a séma, ami alapján ismeretlenül igyekszenek emberek nők fejét elcsavarni és sajnos, ebben a hölgyek is partnerek, ha jó időben találja meg őket egy ilyen üzenet. De ami túl szép, hogy igaz legyen, az többnyire nem igaz!

Közeli ismerősöm küldött át néhány éve nekem hasonló történettel körítve egy fényképet egy pasiról, hogy az illető ráírt, hogy katonai orvos, tetszik neki és szeretné megismerni. Persze a kapott adatok nem segítettek beazonosítani a férfit, mert a fénykép és név alapján semmilyen nyomát sem találtam meg a neten kutakodva, ami egy lehetséges katonai orvos esetében, aki elvileg nem titkolódzik, elég furán veszi ki magát. Hiszen, ha valami titkos küldetésen venne részt, akkor meg nem írogathatna vadidegen nőknek, hogy ha ott végez és visszavonul, szeretne velük közös jövőt teremteni.
Igen ám, és a bódító hatású leveleket hamar egy olyan követte, amiben nyakatekert magyarázatok mögé bújva a lényeg el lett rejtve: küldj pénzt nekem!

Szerencsére ismerősöm még ideje korán leállította a "hódolóját", ám ettől még szerzett sebeket, hiszen éppen egy magánéleti válságban lubickolt, amelyre gyógyírt jelentettek a kedves szavak. A beszélgetéseiket is át akarta küldeni nekem, hogy teljesebb legyen a kép, de végül nem kértem el tőle, mert úgy véltem, jobb, ha egy lépést visszalépek és úgy írok az esetről figyelmeztetést, hogy viszonylagos érintettségem ne legyen túl mély.

Szóval, mit csinál ilyenkor egy barát!
Eltaláltad: A hülye, áldozat hibáztat!
Így tettem én is és még le is basztam az ismerősömet, hogy nehogy megegye ezt a maszlagot. Szegénynek nem esett jól, viszont szerencsére őt is csak pillanatokra tudta megvetíteni az amúgy igen komoly pszichológiai háttérre visszavezethető csalást.
Mert ne legyen illúziód, nem új keletű maga a csalás, csupán korábban nem használtak hozzá Internetet, hane, társkereső irodákat, vagy újságok hirdetési rovatát, amely levelezésbe csapott át. Olyannyira régi a történet, hogy szava is van: házasságszédelgő.
Csak volt, aki házasodott is hozzá, volt, aki, ha szerencséje volt, a frigy előtt lépett öszeggel, vagyonnal.

Ennek kifinomultabb és egyszerűbb formája pedig ez a netes platformon való behálózás, amely vagy kifut egy esetleges pénzcserére, vagy nem.

Sokszor olyan férfiak fotóit használják fel, akik a világ másik részén élnek, esetleg olyan oldalon található fotóval, amely még egy gugli keresést is kicselez. Volt rá példa, hogy ausztrál férfi így tudta meg, hogy arcával visszaélve, Afrikában állomásozik, mint katona.

2016: ripost.hu cikke: "zsaroló" amerikai katonák

Már majdnem elfelejtettem magam is a történetet - valójában régóta foglalkoztat, hogy írjak róla, csak eltolódott eddig - amikor kaptam egy levelet, ami felfrissítette érdeklődésemet az ügy iránt:



Klikkelj rá és akkor megjelenik nagyban és elolvashatod Alex levelét.

Tehát, titkos akcióról beszél Alex, meg dollár milliókról, amiket az országban elkövetett akciók során sikerült bankba juttatnia. Érted, mennyire életszerű, hogy rám ír ez az ember, azonnal drágámmal indítva, amiből vagy az következik, hogy meleg, hiszen manus vagyok én is, vagy az, hogy körlevelet küldött ki, nem tudom milyen címlista szerint és bepróbálkozott nálam, hátha ugrom a nagy összegről szóló hírre.
Sok szót nem is érdemel, hiszen a vak is látja, olvassa, hogy ez bizony bűzlik a kamutól. Válaszra sem szabadna méltatni.
Van, aki mégis megteszi és én örülnék, ha tudnám, ki áll az oldal, levél, profil mögött.
Mert néha bizony, olyan megtévesztő az egész, hogy még az is benne van a pakliban, hogy egy külföldi csaló-hálózat helyett valaki a szomszédból kóstolgatja be a szegény, szeretetéhes, magányos nőket. Hiszen, ha beszélget veled, akkor azért feltételezhető némi nyelvismeret, nem biztos, hogy ebben a gugli azért olyan jó barátod... Arról nem is beszélve, hogy évekkel ezelőtt még bénább volt azon keresztül levelezgetni.
Tehát, ha belefutsz egy ilyenbe - főleg aki facsén kóstol be - igyekezz olyasmiket írni neki, amiből legalább annyira leszűkíthető a lehetséges csaló kiléte, hogy megtudd, magyar vagy külföldi, európai vagy valami föld bolygó másik oldalán élő entitás.
Ebben ti nők jók vagytok, szóval, ha lesz rá módszered, hogy egy ilyet bebuktass, keress meg!

Eddig egyszer volt hasonlóban részem társkeresőn, ahol a kislány bekóstolta öreg fejemet, hogy tetszem neki és küld fényképet. Küldött is párat, de mind olyan "fake" szagú volt. Kértem is egy olyat, amit frissen csinál, és nyelvet ölt benne rám. Mielőtt elküldte volna, törölte magát... Gondolom, olyan nem volt lementve neki a telefonra és nem bírt átverni...
Sajnálatos, hogy emberek a net anonim környezetének köszönhetően azzal szórakoztatják magukat, hogy hamis identitás mögé bújva ilyen-olyan előnyöket csaljanak ki maguknak.

cikk a hvg oldaláról a témában: romantikus átverés + egy másik: furcsa katonák

További cikkeket találsz a témában a neten, de ha a négy linken található írást elolvasod, eléggé képben leszel a témában!

Utolsó figyelmeztetés: Ha egy idegen keresi ismeretségedet, azt kezeld fenntartással és legalább egy megbízható forrásból próbáld leinformálni, mielőtt bármilyen kommunikációt kezdesz vele.

hu.depositphotos.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése