2019. július 31., szerda

Interjú egy stróman özvegyével

Ha volt megosztó házaspár a magyar celeb-életben - vagy terjesszük ki a politikai elitre is akár - akkor az Andy Vajna és Palácsik Tímea házaspárja lehetett, akik frigyükkel hosszú évekre, évtizedekre adtak pletykálni valót az átlagembereknek.
Nekünk magyaroknak egyébként is megvan mindenről a véleményünk és szeretünk úgy hivatkozni magunkra, hogy "csak" "őszinték" vagyunk, de sajnos, ahogy megismerem az emberi pszichét, beleértve a sajátomat, azt mondom, inkább vagyunk büdös bunkók, akik mindenki életébe belepofáznak, mint erényes emberek, akik nem hazudnak a másiknak. Ezt a két tényt keverjük rendre össze.

Valamiért a TV2 úgy érezte, hogy Andy Vajna januári halála után ideje van meglátogatni az özvegyét és aprólékosan kifaggatni őt az érzéseiről és az élete alakulásáról. Ami viszont ebben visszás, hogy Vajna Timit már korábban sem azért vették szájukra az emberek, mert különösebben kedvelnék, sőt. Magyarországon jelenleg a gold digger metafora tökéletes megtestesítője a hölgy, annak ellenére, hogy senkinek nincs rálátása az életükre és, hogy milyen érzésekkel telve élték azt.
Ennek ellenére is úgy gondolom, hogy egy mély-interjú teljesen szükségtelen az özveggyel, mert roppant kevesen lesznek megtekintői között olyanok, akikben nem a kárörvendés buzog, hanem őszinte és objektív érdeklődés.

Mert minket valamiért nem érdekel a sorsa, hogy hogyan alakul miután a "király" eltávozott. Akinek korábban elmarasztaló véleménye volt róla, annak ezek után sem fog pozitív irányba változni és úgy tekintünk a hölgyre, mint korábban: egy olyan lány, aki anyagi jólétért cserébe eladja magát. Hiába a könnyek.

Különösen zavaró, hogy Tímea arra panaszkodik, hogy anyagilag mennyire padlón van, mert bár egyértelmű, hogy a szerencsejátékos Kaszinó világából nem vándorolhatott az ő zsebükbe annyi játékos pénze, azért biztosan volt mit a tejbe aprítani.

Most meg a lánynak el kell adnia holmiját, hogy pénze legyen? Megkockáztatom, hogy akkor komoly problémái vannak gazdálkodásból.
- Miből élsz most? - kérdezi a riporter és Tímea elsorolja, hogy miket adott el.
Komolyan ennek a nőnek, aki olyan büszke volt az üzleteire, képtelen anélkül pénzt szerezni, hogy ne a holmiját kellene eladnia?
Nincs saját üzlete?
Saját megtakarított pénze?
Semmi perspektívája?
Saját bankszámla?

Ezt tényleg el kell fogadni és sajnálni a leányzót?
Szerintem nem.
Miért kellene, amikor évekig élt egy olyan életet, amiről sokan álmodni sem mernek?
Bejárta a világot, és fénykép megosztó csatornáján állandóan azt közvetítette, hogy tökéletes az élete.

Erre kiderül, hogy valójában egyedül életképtelen?
Ha nem lett volna ez a milliomos üzletember, ez a lány sosem elégítette volna ki saját igényeit?
Hát ez az oka, amiért felesleges róla riportot készíteni, mert szánni nem tudjuk, ellenben amit visszajelzésként kaphatna, arra meg nincs szüksége.

Mondanám, hogy sajnálom őt, ám nem hiszem, hogy tényleg érdekel a sorsa és egyetlen percig is képes érzelmeket kiváltani belőlem. Ha mégis, azok negatív érzelmek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése