2019. augusztus 29., csütörtök

Blog: Révész Ferenc polgármester-jelölt vajon troll?

Néhány napja a FB közösségnek köszönhetően sikerült szemüveglencse végre kapnom egy úriembert, aki oldalán arról akar meggyőzni, hogy indulna a polgármester választáson. Az első munka, amit olvastam tőle, hogy felsorolja a programját, ami alapján el lehet dönteni, hogy vagy egyértelműen egy troll - és pusztán szórakoztató céllal jött létre, hogy rámutasson a politikai életben megélhetési politikusok elborult... agyára (?) - vagy komolyan gondolja, de akkor meg máris indulhatunk onnan, hogy a főváros legnagyobb megpumpolására készül, amit hirtelen össze lehetett kaparni a megmaradt "lopási" lehetőségek közül.

Mert Révész Ferenc az adatlapja szerint - mondom, nem kizárható, hogy valamelyik szekta, illetve párt vicceskedik, mert van legalább egy ráérő emberük, akinek az a feladata, hogy semmiből teremtsen induló konkurenciát - egyik legfontosabb célkitűzése, hogy 8000, igen jól olvasod, nyolcezer közterületet átnevezzen!

Forrás: Révész Ferenc nyilvános FB oldala
Elgondolkodtató, hogy ez az "úr", gyakorlatilag vissza kíván nyúlni a múltunkba és hatvan év elmúltával még mindig a bűnösöket keresi és büntetné. Egy olyan kor bűnöseit, amikor gyakorlatilag nagyon kevesek tudtak tiszták maradni. Ugyanis, az olyan hálózatnak a kiépítése, amely tele van besúgókkal, az pont azért tud működni, mert ahonnan indul, ott két lehetőséggel kínálják meg a későbbi "bűnöst". 1. Valamit beígérnek. 2. Valamivel megzsarolják.
Kb. Így működött nálunk is, vagy akár Amerikában is, ahol az FBI egykori vezetője, Hoover erre a pofonegyszerű metódusra építette fel hatalmát.
Aki meg valahogy mindkettő csoportból kilóg, arra rávernek valami igazi baromságot.
Ez így van ma is és úgy látszik, Révész úr szeretne ezzel legalább annyira érdemben foglalkozni, hogy 8000 esetben eszközöljön egyfajta jelenkori kiigazítást.

De tudod mi az a 8000-es szám egy Budapest szintű városban? Gyakorlatilag teljes kerületek utca, köz, tér és parknevei mehetnének a kukába, hogy valami újat tegyenek ki helyette.
Ez mind logikai szempontból kurvára nem okos húzás, amin politikusok esetében nem lepődünk meg, de ráadásul, anyagi szempontból és totális pénztemető, amin viszont olyan nagyon már szintén nem tudok meglepődni.

Először is, hirtelen honnan szednél a magyar történelemből 8000 olyan fogalmat, szóképet, és nevet, amelyek egyrészt nem lesznek tiszta röhej kategória? Mert értelemszerűen, ha 56-os "bűnösöket" cserélünk le, azért hirtelen ne töltsük már be a keletkező űrt külföldi színészek és művészek neveivel, vagy legalábbis, maradjunk egy szint alatt, ami nem lépi át sem a jó ízlést, sem a "ló másik oldala" effektust. Hiszen magyar fővárosként ne legyünk már tele pl. az Oscar-gála teljes felhozatalával. Vagy szerinted nem lenne visszás, ha kilépsz a Sandra Bullock utcai házadból, hogy átsétál a Ben Stiller közbe, ahol a Prince téren épp megnyitott a Marlon Brando park...

De legyen, van 8000 megfelelő szavunk, amelyek mind remek csengésűek és nem okoznak fájdalmat egyetlen honfitársunknak sem, ha vájkálni kezdünk a talált pótlószó múltjában. (Bár részemről eleve szavaztatnék a helyszínen lakókkal, mert csak úgy illenék...)

Jön egy fontos lépés: Az átnevezés költsége!
Tudjuk mennyibe kerül egy közterület átnevezése és mik a hozadékai?
Nem tudjuk pontosan, mert ha bármilyen módon rákérdezel az önkormányzatoknál, az adott helyszínen dolgozó állami személyek habitusától függően kapod meg a sokszor nem is pontos választ. És a sok maszatolással nem is lehet túl pontos, hiszen egy tábla lecserélése már magában több ezer forint lehet, azonban ha a hivatalos papírokban is átkönyveled a neveket - márpedig át kell, hiszen minden további ügyet a már új elnevezésű közterülethez fognak kötni - az akár milliókra is rúghat és akkor még sehol nincs az állampolgárok bosszúsága és lehúzása, ugyanis átnevezésnél az önkormányzat nem kötelezhető arra, hogy a polgárok esetleges felmerülő költségeit - lakcím kártya, személyi, jogosítvány, egyebek - átvállalja!
Érted? Nem írnak ki szavazást, hogy milyen utcában lakj, de a költséget, amit neked generáltak, kérés nélkül, azt te fizetheted!
Köszönjük szépen, de ezek után azt mondom, kurvára nem érzem úgy, hogy olyan fontos lenne első körben átnevezni 8000 Budapesti helyszínt.
Még ezret sem!

Sőt, úgy vélem, nagyon gondos mérlegelés után neveznék át egyáltalán bármit is, mert eleve, az utcaneveink a történelmünkből merítenek. Az pedig beleolvad az identitásunkba is, legyen pozitív vagy negatív amit magával hozott.
Pl. ha mondjuk véletlenül előkerül egy olyan történelmi irat, amely perdöntően bizonyítja hogy Ady munkásőr volt (Jó, hát csak példaként hoztam fel, nem azért, mert előfordulhatott volna!) és most hirtelen utálni kell a költőt. Akkor mi lesz? Átnevezzük Magyarország valamennyi Ady... ...mindent, ami Ady???
Tényleg?
Teret, hidat, parkot, utcát?
És átnevezzük a hibrideket is, mint Adyliget?
És egységesen cseréljük le, egyetlen névre, vagy minden egyes Adyság valami totál más nevet kap?

Ha nagyon vájkálni kezdünk a múltunkban, a végén eljutunk odáig, hogy ki kell nyírnunk néhány politikust, hogy legyenek felhasználható, nem "bűnös" neveink!
Mert, mint tudjuk, egy rendelet szerint csak elhunyt személyről lehet elnevezni közterületet. Vagy ez már feloldva?
Egyelőre mondjuk még nem láttam Ákos parkot, sem Nemcsák Károly iskolát, se Berki Krisztián sétányt, de meg se lepődöm, ha hamarosan elkezdenek átadni olyan helyszíneket, amiket az fog felavatni, akiről elnevezték.

Mekkora arcul csapás lenne az ellenzéknek, ha egy nap olyan utcában ébrednének, amit a legnagyobb politikai ellenlábasokról neveztek el?
Koncz Zsuzsa pl. tudna aludni egy Nagy Feró utcában?
Leülne Bródy pihenni az Ákos tér padjára?

D csak vért szívtam fejtegetéseimmel.
Induljunk ki abból, hogy egy közterület átnevezése, mindennel együtt legyen nagyvonalúan mondjuk 120 ezer forint.
Szerintem az nem olyan sok egy önkormányzatnak egy esetben, az adófizetők pénzéből.
Aztán szorozzuk ezt meg 8000-rel...

Durván egymilliárd forint! (960.000.000.-)
És ez egy alacsony becslés, mert nem számoltuk hozzá, hogy mondjuk még megy a zsebbe mondjuk 15000 forint esetenként. (Ez mondjuk egy nagyon alacsony összeg, ám maradjunk annyiban, hogy nem olyan éhes a város.)

120.000.000 óvatos becslés után kb. ennyi menne a zsebekbe. És még csak ki sem tudnád bogozni a kapcsolati hálót, annyi ember nyelné el ezt a pénzt. Szinte már meg sem érné ellopni. szinte!

Azután feltettem a kérdést Révész úrnak az FB adatlap egyik fotója alatt, hogy szerinte esetleg az átnevezés helyett, ami ugye, józan paraszti ésszel együtt sem több egyszerű maszatolásnál, amivel pénzt lehet lopni, nem esetleg a közterületek fejlesztésére kellene akkor már áldozni, ha olyan kurva sok felesleges pénzünk van, amit beleölhetünk a városba?


Jól lehet látni, hogy három nap alatt sem sikerült válaszolni a provokatívnak szánt kérdésemre, ami szintén azt erősíti bennem, hogy az "illető" valójában nem létező troll csupán. Majd pár nap múlva kiderül, hogy a Mogács, vagy a Bödőcs szórakozott kicsit, hogy beintsen a polgármester jelölteknek, rámutatva a fonákságokra!

Mert, ha egy esetleges jelölt valóban ennyire nem reagálna egy feltett kérdésre, miközben látható, hogy valamiért nincs túl nagy mozgás az oldalon komment szekcióban, akkor az azt jelentené, hogy ez a egyelőre fantom "Révész Ferenc" nem érdemli meg a szavazatokat, hiszen egy támadást sem igyekszik semmilyen formában kommentálni, pedig, ha vannak terveink, amivel odaállunk, hogy márpedig mi azt a város nevében megvalósítjuk, akkor azokat megfelelően meg is kell tudni védenünk!

Ez egyelőre pedig nincs megvédve.
Gyakorlatilag az egész szórólapból ennyit olvastam el és már ez is elég volt, hogy itt írogassak, ahelyett, hogy aludnék.

Szerintem hamarosan kiderül, hogy Révész űr nem más, mint egy a sok kamu "jelölt" közül, akikkel semmi más célja nincs bizonyos érdekszövetségeknek, mint, hogy elaprózzák a szavazói bázisokat és megosszák a lakosságot. Mert az a néhány kevésbé fineszes szavazó (NEM FIDESZES!), aki csak úgy odabök a papírra, így olyan emberektől tudják akaratlanul is elvenni a lehetőséget, akik esetleg tényleg tennének a fővárosért.

Köszönjük, hogy ennyire elkorcsosodott a politikai hadszíntér és hogy ilyen praktikákkal lehet ellehetetleníteni egy országot.
Mert ez egy vicc!
Egy vicc, amin sírok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése