2019. október 30., szerda

Blog: A Hermina Bau egy csalás-sorozat?

A kifejezéssel legalább másfél éve találkoztam először, valamikor 2018 első felében. Nem a "csalássorozattal", hanem a "Hermina Bau"-val. Akkori barátnőm mesélte, hogy milyen remek lakásokat lehet venni ettől az ingatlan építtető cégtől, amely forradalmi technikáknak köszönhetően szinte rezsi mentes és egyáltalán egy álomotthon.
Persze nem volt 20-25 millió forintom zsebben és így csak az álmodozás maradt.
Azután, mivel néha szörfölgetek a neten, egyre-másra botlottam olyan fórumokba, ahol előkerült a cég vagy mi ez, neve és nem pozitív kontextusban.
Olyannyira nem, hogy mostanra úgy tűnik, a "Hermina Bau" okos-otthon nem más, mint egy újabb, nagyobb ívű piramisjáték szerű igen kétséges vállalkozás.
Annyira így van ez, hogy mostanra már televíziós műsor is foglalkozott vele, hogy valami nem kerek a cég háza táján és a lázongó elővásárlók saját FB csoportban osztják meg tapasztalataikat és beszélik meg a lehetséges jogi lépéseket.

Mert egy riport szerint a cég csalt.
Csalt azzal pl. hogy olyan szerződést íratott alá leendő vásárlókkal, amelyben semmilyen formában nem fektették le a teljesítés konkrét idejét. Márpedig, ha nincs a szerződésben, hogy a lakásokat mikor adják át, akkor egyértelmű, hogy azokat majd VALAMIKOR fogják átadni.

Az építési telkeken állítólag nem folyik feszített munka és azon sem lepődnék meg, ha a strómanokat hátrahagyva az értelmi szerző és aki az előlegek befizetését saját kezében fókuszálta, hamarosan nem lenne elérhető az országban, hiszen a hírek szerint több száz a kárvallott és egyetlen lakás előlege sem nagyon kevesebb 8-10 millió forintnál.
Számold ki, hogy az mennyi és, hogy egy ekkora összeg egyetlen kézben való központosítása vajon elég-e ahhoz, hogy az ember inkább hagyjon mindent a fenébe és egy másik bolygón kezdjen új életet. Nem állíthatom, hogy ez történek, de ki lepődne meg, ha mégis ez lenne a helyzet?

Részemről most nem is elemezném tovább ezt a jelenleg is folyamatban lévő problémát, csupán annyit merek kijelenteni, hogy ebből tanulva biztos vagyok benne, hogy sosem fogok lakásra előleget kifizetni, ha nincs a helyén a tető és nem kötöttek be vizet-gázt-villanyt.

Mert jelenleg rengeteg ember pénze áll benne egy olyan vállalkozásban, amely felett semmilyen hatósági kontroll nincs és némi jogi csűrés-csavarás miatt nem is nagyon lesz. Hiszen a szerződésekben, amit a tévériportban említettek, nem szerepel a teljesítési időpont, így az építtető széttárja karjait és mondhatja: - Sajnálom!

Csak közben rászoruló emberek kerültek kellemetlen helyzetbe, hiszen ha előre tudják, amit most már igen, a pénzüket simán fektethették volna kevésbé étvágygerjesztőbb ingatlanokba, amik viszont valószínűbb, hogy már készen állnak.

Az ok, amiért kicsit utána olvastam a cégnek, hogy belebotlottam az ő FB oldalukba is, ahol a komment szekcióban egyetlen mondattal utaltam rá, hogy aki úgy gondolja, nézzen utána a neten a cég nevének, hogy teljesebb legyen a képe a "Hermina Bau"-ról.
Magam sem gondoltam, hogy hozzászólásom nem kevesebb, mint 5 perc alatt eltűnik a világháló útvesztőiben és, hogy ilyen keresetlen tanácsot többet ne adhassak, az oldal feltehetően moderátorok által, lezárult számomra, azaz a "tetszik" opción kívül semmi mást nem tudok vele kezdeni.
Azt meg, mondanom sem kell, ezek után pláne nem fogom megnyomni...

Nincs illúzióm a céggel kapcsolatban!
Amelyik vállalkozás ennyi energiát fektet abba, hogy a negatív hangot elnémítsa, az számomra hiteltelen. Ugyanis, azt vettem észre más oldalaknál, hogy általában első körben tárgyalnak azzal, aki negatív feléjük, mintegy megadva az esélyét, hogy egy párbeszéd alakuljon ki a két pólus között.
Itt ez nem történt meg.
Ezért ettől a cégtől még akkor sem vennék lakást, ha a kulcsot és a szerződést elém tolták.
Főleg nem így, hogy csak látványos ígéretek vannak, meg egy rakás dühös ember...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése