2019. december 10., kedd

Ne fizess csaló oldalnak: MyDates társkereső alkalmazás!

Mint kiderült számomra, minimális kutakodás után sikerült rájönnöm, hogy a MyDates oldal simán egy pénzlehúzó alkalmazás, ahelyett, hogy ígéretéhez híven, társkeresőként funkcionálna. Ilyenkor általában néhány hétig, hónapig gyűjtögetem az infót, azután írok egy cikket, amelyben elmarasztalom az app.-ot, hogy utána lustán hátra dőlhessek: Ismét tettem valamit az emberiségért!

De ne legyen már ekkora arcom!

Végül ezzel az arccal arcoskodtam. Köszönöm kedves
ismerősömnek, hogy olyan jól sikerült a rólam készült
karikatúra vagy profilkép, hogy olyan sok nő írt rám
néhány nap alatt, amely korábban akár 1-2 év alatt sem!
Néhány hét vizslatás után már szinte elment a kedvem tőle, hogy írjak bármit is erről a szutyok semmiről, azután csak megtanakodtam magammal, hogy fogadott jelmondatomhoz hűen (Ha egyetlen embert is sikerül megmentenem a cikkel, már megérte.) leülök és kopogok pár sort, hogyha bárki akinek anyanyelve azonos az enyémmel és beírja a MyDates alkalmazás nevét (más körökben szitokszavát) a keresőbe, eljusson hozzájuk, hogy bizony, ezt ne töltsék le, mert azon kívül, hogy pénztemető, szinte 100%-ban garantálható, hogy Ádám és Éva nem rajta keresztül fogja benépesíteni a bolygót. - Akkor sem, ha tök véletlenül itt találná meg valaki az igazit, noha, néha olyan érzésem van, hogy aki ide regisztrál, valódi emberrel lehet, kapcsolatba sem kerül, csak akiket a program akar megmutatni neki és "akik" nem hús vér emberek.

A legtöbb és funkcionálisan jól működő társkereső oldal elsősorban (merem remélni) szolgáltatni akar és nem pénzt termelni, piti módszerekkel. Illetve javítok: mindkettőt szeretné.
Azonban, ki tudja miért, a play áruház simán engedélyez olyan applikációkat is áruházában tevékenykedni, amelyek a funkciójukat nem látják el, pusztán bevételt generálnak. Hogy a play áruház ebben miért partner?

Két tippem van: Vagy a tetemes reklámbevételtől nem kíván elesni (ha van ilyen) vagy közvetlenül érintett a bevételek feltornászásában, mint a play áruház egyik alvállalkozása.

A MyDates egy szimpatikus formula lenne egyébként. Könnyen kezelhető, érdekes funkciókkal, és könnyű szórakozást hazudva. Mert amit az app produkál, az egyértelműen rosszindulatú manipuláció.

Belépéskor kapsz 100 kreditet (én legalábbis annyit kaptam), hogy ezzel feltérképezhesd a lehetőségeket. Azután első csicskalángos: A 100 kredit összesen két (2) darab üzenet elküldésére elegendő manna! Nem több. Szóval, simán lehetne 2 kredit is az induló tőke, hogy azzal költs el egyet-egyet az üzenetekre, azonban a marketing gépezet mögött sunnyogó patkány horda is tisztában van vele, hogyha elakarod kápráztatni az egyszeri felhasználót, úgy kell tenned, mintha minden, amit felhasználhat, az nagy (big) lenne és hatalmas (huge) és érezze azt, hogy mekkora üzletet kötött.

Sosem találkoztam egyetlen társkeresőn ennyire kis területen,
 olyan nem túl népszerű nevekkel, mint Emőke, Georgina,
Kincső vagy Kíra. 6 lányból, akik elvileg egymás után rám
pillantottak, 3 Emőke. Hihető, nem? És néhány másik
név esetében hasonló arányok köszöntek vissza. Ezek a
nevek azonban nem a Mariann, Katalin vagy az Erzsébet
nevek voltak. Ez is gyanakvásra adott okot.
Ez is a kereskedelmi és marketing pszichológia egyik rákfenéje, mint amikor a termék árának utolsó számjegyét 9-re vagy 90-re lövöd be. A vásárló az első számhoz igazodva kezd gondolkodni, legalábbis, ha nem erőlteti magára a figyelmes fogyasztó köpenyét.
Egy termék ára mondjuk 5990 forint. Te pedig (nem személy szerint te, hanem az átlagos vásárlók nagy hányada) az 5-ösnél nem számol tovább, hanem úgy veszi, hogy az még belefér a büdzsébe.
Azonban az 5990 egy kerek fémpénzzel, 10 forint híján kerek 6ezer forint.
Az agyunk pedig becsap minket, mert ahelyett, hogy sokallnánk a 6ezret, még elfogadhatónak tartjuk az 5-öt.

A 100 kredit így soknak tűnik elsőre, ám ha két üzenet után elfogy, máris észrevesszük, hogy valójában milyen kis piti indulótőkéről beszélünk. Egészen addig, amíg nem akarsz telefonon több kreditet venni, mert akkor viszont hamar kiderül, hogy egy vagyont is költhetsz a "ledumálható" pontokra.

Mások is jelezték, hogy ezek a beszélgetések azonban kimódoltak és bármilyen másik platformra irányítaná(d) át a beszélgetés másik résztvevőjét, azok mindenféle ürüggyel és mentális eszközzel megpróbálnak az oldalon tartani, hiszen akkor "dől a lé", ha ott üzengetsz.
Erre mondjuk magam is azonnal rájöttem, amikor rám írt egy csinos "adatlap" és mikor visszaírtam, hogy az FB oldalon milyen néven talál meg, ha valóban keresné velem a kapcsolatot, az adatlap (legyen egyszerűen A.I.) ahelyett, hogy megfogadta volna a tanácsomat, tovább folytatta az appon belül a faggatózást.
Természetesen, aki beszélt már "igazi" nőkkel társkereső oldalon, pontosan tudja, hogy aki valóban hús és vér, az igyekszik hamar elhagyni a fizetős platformokat és barátságosabb környezetben folytatná a beszélgetést, ami vagy egy telefonszám cserét jelent, vagy megadja valamelyik közösségi oldalának az elérési lehetőségét, hogy gördülékenyebb legyen az ügymenet.

Egyetlen nap alatt 6-10 csinos nő
írt rám, úgy, hogy csak egy rajz volt
fenn rólam. Persze mindegyiktől kaptam
valami személyesnek szánt üzenetet.
Amennyiben egy oldalon azt tapasztalod, hogy a lehetséges partner nem akaródzik átmenni egy könnyebben leinformálható területre, kezdjen benned élni a gyanúper, hogy a szándékai nem feltétlenül tiszták. Persze lehetne, hogy pusztán nem akarja, hogy rátalálj az FB-n, azonban mivel egy perc alatt letiltható a kellemetlen másik fél, még ez sem igazi ok, hogy valaki ne akarjon veled máshol kommunikálni, mint a pénzzabáló MyDates-en keresztül.

Ezt azért is negatívumként ítélem meg, mert gyakorlatilag az én esetemben is azt tapasztaltam (pedig nem vagyok jóképű díszpinty, vagy nem ebben az értelemben...), hogy amilyen gyorsan lehet, a nők váltanak Instára, Face-re vagy Messengerre, telefonra.
Ha egy oldalon tehát a rád író nők ilyesmire nem hajlandóak, feltételezhető, hogy nem valódi személlyel beszélgetsz, hanem valami hamis identitással, amelyik anyagi haszon miatt tartana a platformon. (Egy fiatalember hívta fel rá a figyelmemet, hogy az anyagi haszon annyira stimmel, hogy jelen oldal manipulátor A.I. adminisztrátorai minden az app.-nak küldött üzenet után 6 centet kapnak, ami szerintem nem egy nagy összeg, ha magamból indulok ki. Azonban ha valakivel megtörténik mondjuk 10 üzenetváltás, akkor az... sem egy nagy összeg. Belegondolva, nem is csinálnám ezt. Mennyi baromságot kell írogatni egy kis haszonért, amit ezek szerint bőven az app. üzemeltetői tesznek zsebre.)

A MyDates fotóinak megtekintése sem túl bizalomgerjesztő, mert a legtöbbnek olyan a minősége, mintha egyazon mappából, egyforma konvertálás után kerültek volna fel az adatlapra.
Persze, van olyan társkereső, amelyik nem képes túl nagy felbontású fényképeket kezelni (ezeket képszerkesztő szoftverekkel kell "lerontani") és így az adatlap összes fényképe hasonló felbontású minőségben kerülhet eléd, de a MyDates fotói még kompozícióban is olyanok, mintha a legtöbbet (nem az összeset persze) egy nagyobb, személyes fotóról metszették volna ki, a női fejre koncentrálva, lehetőleg minél kevesebb személyes kapcsolódási pontot lehagyva a háttérből, mint pl. konnektorokat (amelyekről azonnal látszik, ha nem Európai szabványúak) , feliratokat, személyes tárgyakat. Azaz, csupa olyan fotót látsz, amin többnyire csinos az arc, ám alig látható bármi, amihez kapcsolhatod azt.

Ilyenkor egy-egy fényképet lementek a gépre, hogy azután visszakeressem a gugli segítségével (egy korábbi cikkemben tüzetesebben leírtam ennek az ellenőrzésnek a módját) és kiderüljön, hogy milyen külföldi oldalról lopták le, hogy magyar nőknek állítsák be őket.

A magyar nők komoly identitás válsággal
küszködhetnek, ha kb. minden harmadik
nő angol szöveggel indított,
hogy rögtön a második üzenetben
átváltsanak magyar nyelve, néha rossz nyelvtannal.*
(* - Pofázok itt rossz nyelvtanról, de kihagyom
a nyelve szóból az "R" betűt. Helyesen tehát:
"nyelvre".)
A MyDates lányairól azonban alig találtam ilyesmit, ami viszont nem jelenti azt, hogy valahogy nem manipulálhatták meg a fotókat.
Manipuláció esetünkben az is, ha pl. külföldi lányok adatlapját magyarították nevekkel és itt akarják beállítani úgy, mintha keresnének valakit, miközben akié a fotó, lehet, hogy évekkel korábban leiratkozott már az oldalról, csak a fotóit "megmentették".
Ezt úgy képzeld el, hogy Európai lányokat használnak a tengeren túl, míg nálunk meg amerikai lányokat adnak el Európaiként.

Keresheted azután Kíra névvel a szőke lányt, ítéletnapig és nem fogod megtalálni. Miért? Mert a fotón látható lányt Tiffany-nak hívják és az adatlapi fényképet egy sokkal nagyobb fotójából emelték ki, amit még a gugli sem mutat meg neked. Ráadásul, a kép lehet, hogy közben törölve lett, vagy mappába került, esetleg a tulajdonos változtatta meg a közösségi oldalon a fényképeihez való hozzáférés státuszát.
Te pedig vadul és kitartóan pörgeted át a nálad Kíra néven feldobott találatokat, míg kiesik a szemed.

Erre azt mondhatnád, hogy túl sok Kíra nevű nő van és biztos nem volt türelmed kikeresni azt, akit láttál a MyDates-n.

Ez sem így van! Ezt a kijelentésemet pedig arra a már korábban tapasztalt konklúzióra merem felhúzni, hogy a korábban tesztelt ismertebb oldalak, mint mondjuk randivonal, lovebox és társaik hasonló ellenőrzése az esetek (reprezentatív persze a felmérésem) után a fényképek és nevek passzolása miatt minimum a nők harminc százaléka visszakereshető, néha egy-egy találat akár pillanatok alatt is akár, ha jó a név és tartózkodási hely kombó. (Pl. Szekszárdi lakos, neve Marietta. Beírod az FB keresőbe és a kidobott találatok között benne van a lány az első 5-ben. Volt ilyen, nem egyszer.)
Kihagytál: A húgodat. Nyelvtanilag nem túl erősek a
magyar lányok fogalmazásai.

De sokat pofázok!
Jó, szerintem nem kell ezt már tovább ragoznom: a MyDates alkalmazás hiteltelen számomra és ezért azt ajánlom, mindenki kerülje el messzire!
Egyetlen forint ráfordítást nem ér meg!

Külsőre egy érdekes, sok funkciós app.-ot ígér, azonban semmiről nem szól, csak a lehúzásról.

Tudom, hogy megszoktátok páran, hogy sokkal részletesebben ásom bele magam abba, ami foglalkoztat és elkap a hév, azonban a MyDates esetében úgy érzem, ennyi bőven elég. Most is azt ajánlom, amit korábban: Ha társkeresőt keresel, azokkal foglalkozz, amik vagy nem akarnak minden funkcióért drága pénzt lehúzni, vagy akár évtizedes múltra tekintenek vissza hazánkban és ha rájuk keresel fórumokon, többnyire pozitív a visszajelzésük, értékelésük.

A pozitív visszajelzésekkel azért play áruház esetén vigyázni kell, mert pont a MyDates alkalmazás felhasználói vélemények között találtam legalább ugyanannyi dicsérő, mint becsmérlő véleményt. Persze, ha szépen végigolvassuk mindent, kiderül, hogy akik szerint az app nem megfelelő, sokkal hitelt érdemlőbben fogalmazták meg észrevételeiket, mint akik a maximális pontokat adták.

Mutatok is párat, mert ráérünk:

Néhányan érzik, hogy nem kóser.

Érdekes lenne megnézni, hogy ez a sok jó csillagozás minek köszönhető?

Lászlóné Szántó bejegyzése fordítóért kiált.

Ha valaki azt írja, 10-ből 10-es, az vajon fizetett "ügynök" vagy előbb szavazott, utána jött rá, hogy nem jó?
Vagy az is lehet, hogy ő véletlenül tényleg megtalálta itt az igazit?

Beres József véleménye szintén megérne egy elemzést. Kinek puszi, meg csók?
Ez is egy olyan faszi lehet, aki társkereső hirdetések komment-szekciójában
puszikat küldözget a reklámon látható csinos nőnek?

Mészáros István szerint kamu gyanús, de azért adott 5 csillagot. Mi van???



21 megjegyzés:

  1. 2015 vagy 2016-ban külföldön voltam, ahol lehetett pályázni online szépségversenyre. Az első 100 képet díjazták. Csak úgy lehetett nevezni, hogy az illető lemond a kép jogairól, és a kép nem szerepelhet semmilyen más online felületen. Van ötletem, miért találja meg a google a képet..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos valóban egy lehúzós oldal,de az idates is ugyan ez,azt sem ajánlom senkinek.

      Törlés
  2. Azt mondod, a cég rendezett egy szépségversenyt, sokan beküldték a fotóikat és a cég kooperált egy társkeresővel, hogy csaláshoz használják fel a fotókat?

    VálaszTörlés
  3. A mydates a LEGSZEMETEBB PÉNZLENYULÓ társàg által üzemeltett app...
    Automatika irànyitja a regisztrál tagnak a csajikat AKIK NEM AKARNAK TALÁLKOZNI..! Csak dumálnak a NEM KÉPEN lévő csajok minden MARHASÁGOT zag meg NEMGYŐZ FIZETNI....
    EZ EGY RABLÓBANDA ÀLTAL MÜKÖDTETETT SZARSÁG NEM ISMERKEDŐ FELŰLET....

    VálaszTörlés
  4. Nagyon egyszerű ! begyűjtik a profilokat amit úgy kezelnek ,hogy egymással ne találkozzanak . az ő munkatársaik válaszolnak minden beszélgetésre . Rákérdezésnél rögtön kiderül ha megakarod látogatni a kedves partnert .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Az első percben kiderült, hogy a FB az nem jó, csak az oldalon. Hát, aki hülye, megeszi.

      Törlés
  5. Hát biztos vagyok abban, hogy teljes átverés az egész, csak pénzlenyulás, én egy pasi vagyok, egyszer leiratkoztam róla és egy pár hét mulva adtam neki még egy esélyt, senki nem akar ingyenes oldalon csevegni, nem taláható meg senki egy közösségi oldalon sem,ennyi nő az országban nincs ahányan ismerkedni akarnak! ja és találkozni se sikerült senkivel, a második próbálkozám után, aki az elsőn fodrász volt az a másodiknál már műkrmös, volt aki elöbb pincérnő utána bankos, ja és egyiknek sem voltam ismerős, másodszorra nem sokat időztem fennt, ezután nőként regisztráltam , érdekes ott a pasik jó része megtaláható face-n, szerintem valódi női profilok nincsennek is fent, érdekes nőként senki sem irt rám, úgyhogy az ilyen zsetonos és kredites társkeresők mind csak pénzlehúzás, csak azért írtam le, hátha lesz aki időben elolvassa és nem költ rá semmitt, a pénz az még hagyján mert azt pótolni lehet, csak a remény veszik el attól aki komolyan társat akar találni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan. Jól látod! Amelyik oldalnál él az ilyen gyanúper, azt azonnal ignorálni kell.

      Törlés
    2. Hello zoli vagyok en mar 6 holnapja beszegetek egy lanyal es o meg nem akkar talizni meg fb ra se akor te szerlited csak kamu az egesz

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  6. Igen,sajnos kamu az egész ... de az idates is ugyan ez,azt sem ajánlom senkinek sem.

    VálaszTörlés
  7. Akor hagy jam abba mert azet 6 holnap es meg nem. Akkar talizni fucsa nem

    VálaszTörlés
  8. Én is megtapasztaltam. Pénzlehúzás az egész. Ma reggel kezdtem, el is költöttem majdnem az összes 650 kreditet amit vásároltam. Mindenki nagyon kíváncsi rám, de senki nem akar más platformra átmenni. Milyen érdekes! Úgy látszik itt a Földön tényleg ilyen menő dolog a csalás. :-(

    VálaszTörlés
  9. Higy nem nem tudja valaki rögtön levágni, hogy mi a stájsz?? 😅 nem gondoltatok arra, hogy lehet pasival irogattok, ha 1nap elteltével nem mer telefonszámot adni hogy felhivd :D

    VálaszTörlés
  10. Nagyjából átfutva a megjegyzésekkel együtt feladtam azon tervemet ,hogy a valódi társkereső sorstársak okulására egy kis sztorizgató irományt állítok össze. Nagyjából fél évet töltöttem a piacát vizsgálgatva ennek a világot behálózó esetenként hihetetlenül mocskos profittermelő iparágnak a megismerésével . Szemét emberek , akik a magányosok szalmaszál utáni kapálódzásukat kihasználva a jó szándékú segítő álarcát magukra véve kopasztják a sorstársakat , Sok nevetséges és tragikus sztori is adódott közben ! , Mondjuk pl a megözvegyült hitoktató ismerős hölgyet egy platformon látva a profilképpként feltett széttárt combjai közében pirszingesen villógó ,fazonra borotvált mitsodáját kináló ,állítólag unatkozó üzletasszonnyal........mit mondjak !! Más társkeresőn a reggeli indulás, mintha a gyári duda szólalt volna meg---szinte tolonganak az ajánlatök a modell csínosságú és korú ajánlkozók, nem kertelve ,ékes magyarsággal kiírva, mit kínálnak, hogyan végeznék el a " mocskos" szex mindenféle változatát ( itt olvastam,nem vállalkoztam a megismerésére,kevés hozzá a nyögdíjam) Igyekeztem fotókat készíteni az egészről,de olvasra a fentieket, elgondolkodtató,érdemes-e, hisz más ezt már ezek szerint megtette , a cégek ,akik ebből élnek , csak szaporodnak, a károsultak ,talán szégyelve is a maguk sztoriját, csendben ---én voltam a hülye,nem kényszer alapon--megpróbálják elfelejteni . Fogyasztó védelem ???? Vicc---pedig ez egy óriási csalást elkövető és engedélyezett szolgáltatás, tehát jogosan várhatnánk, hogy feltárják és megtiltsák a csalárd tevékenység gyakorlását . Egy -egy tulajdonos többféle platformot is üzemeltet , s ezeken két fizetőre vadászó "társkeresőről " sikerült bizonyítékokkal alátámasztva megállapítani, hogy ugyan azzal a profillal --fotó stb--egész más sztorizással igyektek az érdeklődést fenn tartani és persze, nem ismerték fel,hogy egy másik platformon már több hete a soha el nem érhető randin folyt az alkudozás : A tulsdonosnak ez ügyben írt e-mail ,illetve az őt (cégét) kiszolgáló magyar moderátor részéről ez ügyben semmi reakció------kísérlet van jogi útra terelésre----csalárd módon kicsalt összeg visszakövetelése, kártérítés az automatikusan megújuló előfizetések miatt-----a bíróságig még nem jutott !!!!!!!!!! Szóval, egy jó oknyomozó újságírói téma lehetne , de ennél sokkal fontosabbakra sem akad vállalkozó-----meg látom , még nem döntöttem,mit kezdek az egésszel.....

    VálaszTörlés
  11. Minden negatív írás sajnos igaz! Telefonszámot,más platformot nem lehet megadni,mert kicsillagozzák!!! Akkor hogyan talâlkozzak az esetleges jelölttel,ha mondjuk az adót helyen nincs NETem,vagy pénzem zsetonokra? Sehogy,mert ez nem valós társkereső oldal,hanem a reménykedők lehúzása! Ez,az iDates,mDates,stb mind ugyanaz a cég!

    VálaszTörlés
  12. Németországban élek, ahogy beregisztráltam az azt követő 3 órán belül 40 üzenetet kaptam. Felettébb gyanús. Köszönöm az írást, törlöm is az appot.

    VálaszTörlés
  13. Imádom a szép fiatal nőket. Üres esték illúziókeltő tevékenysége. Absz. kamu. Drága, a hülyek adója. Én is beleestem LEgalabb 7010 csajjal üzengettem nagyüzemben. Soha egy se akart találkozni, csak jobban megismerni, stb. Beleuntam. Égő, hogy kicsit későn esett le milyen hülyére vagyok véve. Ne járjatok így!��

    VálaszTörlés
  14. Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphatnak a függőségük megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés