2020. június 2., kedd

Blog: A sérült kenyérsütő története

Több csoportnak is tagja vagyok, amely magánszemélyek eladásait tűzte ki céljául, amolyan garázsvásár a közösségi háló. A legtöbb persze vagy termék szerint tematikus (képregények, régiségek, levelezőlapok), vagy egyéb címke miatt üt el a többitől (Budapesti bazár, olcsó holmik, stb.).

Néha meglepő, hogy emberek milyen holmikat próbálnak eladni vagy nyerészkedni, máskor a szövegezés ér meg egy fejcsóváló posztot, néha pedig egy ingyenes termék furcsasága miatt érdemel szót.

Most egy olyan hirdetést osztok meg, amelyet kifejezetten egy olyan csoportban tettek elérhetővé - egy ideig - aminek nevében is benne van, hogy rá alatt kínáljon, olcsóbb holmit, mint egyébként. Hogy nem lehet az ilyesmit admin nélkül szabályos keretek között tartani, azt a kiemelt hirdetővel mutatom meg, akik visszaélt a csoport nyújtotta lehetőségekkel és egy terméket nem elég, hogy sérülten kínált eladásra, de ráadásul egyáltalán nem ár alatt. Ehhez amúgy mindenkinek joga van, hiszen vagy megveszik, vagy nem. Azonban a hirdetés pikantériáját az adja, hogy az egyik fényképen, amely felkerült a termékkel kapcsolatban...
...de nézd meg a fényképeket!


Benkő úr meghirdeti a terméket, amelyet vagy neki sikerült megrúgnia, vagy, és inkább ez lehet igaz, eleve egy olyan boltban szerezte, ahol sérült holmikat lehet megvenni.
Talán bekapcsolva sem volt, hiszen írja is, hogy "elméletileg" nem akadályozza a sérülés a twrmék működését.

10ezer forint nem is drága!
De gondoltam, csak ránézek, mennyibe kerül egy ilyen csoda, ha új.


Mint látható, van, ahol egy ezressel több csak a hibátlan készülék, de máshol már 8ezer körül is látni.

De ami kissé felháborító volt és a csoportból való kizárást is simán eszközölném az emberrel szemben, az az, hogy egy másik tag felhívta a csoport figyelmét a képen látható apróságra:


Mi is a bekarikázott rész?


Igen!
Emberünk egy eleve hibás címkés terméket, amit 7ezerért vehetett, simán felárazta a hiba ellenére 10ezerre.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy az illető simán egy patkány!

Még akkor is, ha mindenki úgy próbál megélni, ahogy tud és senkinek nem kötelező megvenni ezt a holmit.

Miért?

Az elv!

(Kommenteket nem tudok mellékelni, mert mire menthettem volna azokat is, vagy Benkő úr vagy a csoport admin törölte a posztot.)

Mi a véleményed azokról, akik hasonló módon kereskednek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése