2016. augusztus 12., péntek

Blog: Kamu diéta a Lives?

 Mindig is szerettem az Internetnek azt a szegmensét, amely csodaszereket hirdet, amelyek szebbé, egészségesebbé teszik az életünket. Persze, számomra furcsa, ha valaki nagy szavakat használ és mindenféle orvosokkal, közemberekkel támogatja meg eredményeit, hiszen manapság ezeket a véleményeket egy perc alatt lehet ellenőrizni a világhálón. Pl. ha egy pirulát valami kedves arcú doki reklámoz, hogy az nekünk mennyire jó a vérkeringésünkre, nehezen hiszem el a jótékony hatást, ha a doki és a pirula nevét beírom a keresőbe és alig néhány oldalt dob ki találatnak. Csodaszer esetében ez eleve kizárt. A csodákat az emberek megosztják egymással, nem igaz?
Ha valaki feltalál egy tablettát vagy vitaminkoktélt, amellyel egy hónap - máskor 3 nap alatt - eltűnnek a visszereink és a mellékelt fotókon egy joviális doktor mosolyog, névvel - legyen Dr. Huba Töhötöm - akkor ha beírom az illető nevét a gugliba, ugyan dobjon már ki számomra bármilyen értékelhető szakmai múltat, mert ellenkező esetben úgy vélem, a reklám kimeríti a törvénytelen piaci jelenlét fogalmát. Ha nincs Dr. Huba Töhötöm, akkor akivel az adott terméket reklámozzák ugyanolyan fiktív, mint az adott termék hatékonysága. Ha viszont ez áll fenn, akkor azt törvényi úton kell azonnal szabályozni, hiszen aki ilyen hazugsággal reklámozza termékét, az erősen veszélyezteti az egészségünket, annak ellenére, hogy éppen gyógyulni vágyunk.

Internetes szenzáció, üvölt a szalagcím, de kezeljük ezt helyén.

http://imprssng.pro/rndr/Dr_Toth_Lives_Pectin_HU_N/?esub=-3AnVzAhEEAcoEEWdSBgABAAEAAcACYRcCgAIBmwGIBCHIbXs
 A fent látható oldal például simán egy hasonlóan felvázolt átverés része. Miért az? Először is, ha megnyitod a linket, találsz rajta olyan fontosnak és hivatalosnak tűnő fejlécet, ami egyenesen visszaélés az RTL klub logójával. Nyomkodtam én mindenre, de semmi nem történt.
Be is teszem a fotót, amit kimentettem:

- Hoppácska! Nem tudom, ki ez a Dr. Tóth, meg, hogy milyen műsorról beszélünk, de az, hogy Dr. Tóth, szerintem az egyik legtöbbet használt magyar családnév, másrészt az oldalon látható olyan fülekre, mint "RTL Klub" vagy "Hírek" eleve rá sem tudunk nyomni, mert vakfoltok a képen. A Sarka Katás frissre meg miután sikerült rányomnom, átvitt egy hirdetési oldalra. Köszi.



Azon se lepődjünk meg, hogy a termék neve simán felcserélhető, hiszen, míg pár napja úgy írtak róla a cikkben, hogy Chocolate Slim, addig mostanra már a kevésbé fellengzős - aha - Lives nevet kapta, ami, amennyire angolul tudok, kb. annyit tesz; Életek!

Nézzük csak meg, hogy a cikk alig változott:
Egyik nap Chocolate Slim, másik nap már Lives. ember legyen a talpán, aki tudja, hogy mitől is fogyunk így valójában.

A fotó annyira tetszett Kiss Alizról, hogy rá is kerestem, ahogy társkereső oldalak esetében is szoktam. Ezt találtam:

Egyértelműen kamu, de aztán a beszélgetéshez mellékeltek egy fotót is az ifjú hölgyről, aki sokat fogyott, csak az a baj, hogy a fotót, ha rákeresünk a gugli fényképkeresőjével, egy szovjet vagy orosz utódállam Tatyanaját dobja ki a kép alapján. Most akkor Kiss Aliznak van egy megszólalásig egyforma ruszki ikertestvére vagy a Tatyana Rybakova magyarul annyit tesz: Kiss Aliz?

Az egyetlen, amiben a fotó szovjet vagy mi hölgye hasonló, hogy ő is valamilyen hihetetlen fogyókúrával házal az Interneten. Azért tegyük hozzá, hogy ha egy személy - főleg egy filigrán hölgy - kb. 3 hónap alatt, mint ahogyan a cikk állítja, megszabadul 54 kilótól, De vannak benne egyéb finomságok, mint pl. amikor megkérdezik a szakértőket - egy embert, csak valahogy a nyelvtan sem erőssége a cikknek - akit Banga Péternek hívnak, és létező személy, csak egy baj van vele, hogy érsebész specialista, így a fogyással kapcsolatban vajmi kevés hitele lehet annak, amit állít. Dr. Banga Péter úr, önnek szerintem visszaélnek a nevével!

Részlet:
Kérdezzük meg a szakértőinket erről. Dr. Banga Péter, Ön hallott már a Lives?

Üdv, igen, már hallottam erről az étrend-kiegészítőről. Én úgy tudom, hogy a klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy az egyes fogyasztók 2 vagy 3-szor annyi súlyt képesek leadni a Lives ital rendszeres fogyasztásával. A Lives javítja az anyagcserét és elégeti a zsírt.
Részlet vége.

Aztán megemlítik a Dukan diétát is, mint egyet a sok közül, amely nem volt alkalmas szenvedő alanyunk súlyfeleslegét kordában tartani. Ez meg, ha úgy tekintünk a cikk-re, aminek tűnik, azaz, hogy egy fércmű és hamis állításokkal van tele, akkor rágalom a Dukan diéta ellen és annak kifejlesztőjének szintén van miért jogorvoslattal élnie a kamu lehetőséget megszellőztető oldallal szemben, ami mögött el nem tudom képzelni, milyen cég, magánszemély vagy szervezet állhat.


Azért, amennyire tudom, fiziológiailag sem marad nyom nélkül egy három hónapos, közel félmázsás fogyás, hiszen a testen lévő, kifeszült bőr, ennyi idő alatt nem tud rugalmasan visszaszűkülni, ezért ha a hölgy tényleg ezzel a módszerrel fogyott volna le, nem fotókat készítene a finom kis alakjáról, hanem korrekciós bőrműtétekre járna, hogy a felesleges bőrt eltávolítsák a karjáról, combjairól, hasáról és ahol még található belőle.

Nos, nem vagyok oda érte, hogy ismerőseim ilyesmiket posztolgatnak az Interneten és azok valóságtartalmáról semmilyen módon nem tudnak meggyőződni. Mondjuk, be kell látnom, hogy erre sok esetben nincs is módjuk.
Csak annyit kérek, ha egy lehetséges csodálatos gyógymódba futsz bele a továbbiakban, azt kezeld nyugodtan fenntartással - Hidd el, ha megtalálják a rák ellenszerét, azt már este fogod látni a világ valamennyi híradójában.

Azt is nehezményezem, hogy a termék facebook oldalán hivatkoznak egy Pál Júlia nevű dietetikusra, de ha az ő nevét keresnéd meg a gugliban, akkor csak a Lives-szel kapcsolatban találsz róla utalást, a tevékenységének egyéb nyomát nem leled meg hatalmas betűkkel. Úgy vélem, ha valaki elismert dietetikus és szakmai fronton kiemelkedő hitele van - így ajánlására az egyszeri termék fogyasztó odafigyelhetne - annak sokkal nagyobb hírének kellene lennie az Interneten. Nem két-három cikkben, hanem oldalakon keresztül, hiszen ha nem vagy fent a keresőben, akkor szinte nem is létezel - bár, ez erős sarkítás.

Ja és ezek után ezt a Lives nevű terméket nem merem jó szívvel senkinek sem ajánlani. Természetesen elképzelhető, hogy ártalmatlan, sőt, akár jótékony hatása is igazolt lehet, holmi teszteknek köszönhetően, de ha így van, akkor miért van ilyen talmi promóciós anyagokra szükség a népszerűsítésének érdekében???

A Lives facebook oldala: L I V E S

A Lives reklám oldala: L I V E S

Ha esetleg lenne kérdésed, tedd fel nekik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése