2017. február 6., hétfő

Blog: Rákbeteg gyermek lájkvadászat

Nem kellett ismét mélyen ásnom a témába, hogy belefussak egy következő netes terjengő baromságba, amelyben egy nagyon rákbeteg gyermekkel kapcsolatban indult meg a megosztás és lájkvadászat a neten.
Az egyik poszt, amibe belecsúsztam, áment is kér a kis betegért, de nézd meg a posztot, mert közel sem biztos, hogy innen indult ki:


Tényleg bozralmas, de belegondoltál már, hogy a facebook, bár alapvetően nem egy humanitárius szervezet, de mennyire visszalőhetne rá egy olyan kezdeményezés, amelyben a segítségét ilyen fölösleges hívsághoz kötnék, mint a lájk és megosztás, miközben, ha tényleg segíteni akarnának, írnak egy programsort és holnap reggelre minden felhasználó ezzel a poszttal találkozna először a hírfolyamában, mellékelve a beteg gyermek mellé a megfelelő számlaszámot, ahol a baba segítségére gyűjtenék a pénzt.
Van fogalmad róla, mennyire időrabló és kétes kimenetelű cselekmény egy ilyen megosztásos poszt, miközben lehet, hogy a betegnek minden perc számít?

Persze nem jelen esetben, mivel a kisfiú, akinek visszaéltek a fényképével, egy egyszerű gugli képkeresés szerint nem más, mint egy bárányhimlős kissrác, akinek híre 2016 augusztusában már bejárta a világhálót.
Tessék egy link, de te is kereshetsz a fényképek alapján:
Beteg baba.

Szóval ismét csak azt tudom mondani, hogy komoly segítséget nem fognak a facebook-on lájkhoz kötni, mert reklám szempontjából ellenkező hatást érhet el, illetve, fenntartással kéne kezelni azt, amit olvastok a neten, mert az unatkozó emberek néha ilyesmivel szórakoztatják magukat, majd elégedetten hátradőlve nézik, mennyi balekot tudtak bepalizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése