2017. május 25., csütörtök

Blog: Eco Slim és Dr. Velős Antal kamu!

Az megvan, hogy ismerőseid orrba-szájba osztogatnak meg mindenféle érdekesnek tartott spam cikket a facebookon és te belefutsz ezekbe, ha követed őket. Néhány cikk még érdekes is lehet számodra.
A cikkek oldalain pedig jól elhelyezett, hangzatos címekkel operáló reklámokat találsz, amelyek különféle egészségügyi (többnyire legalábbis) problémákra kínálnak megoldást.
Oldalamon már szemezgettem ilyesmiből is, mert állítom, hogy az egészségedre ártalmas lehet, ha engeded, hogy ezek a talmi oldalak kézen fogjanak, hogy azután az orrodnál fogva vezessenek.
A legcsúnyább, hogy sokkal könnyebb hinned valamiben, mint azt leellenőrizni, pedig néha bizony csupán alig pár másodpercre lenne szükséged és mehetsz is tovább.

Legújabb csábításuk a következő címmel izgatta fel fantáziám:
"Súlycsökkenés a Lusta Számára! Legfeljebb 21 Kg 4 hét alatt! Garantált hatás!"


Még én, aki az egészségmegőrzésnek véletlenül sem vagyok élharcosa, tudom, hogy egy hónap alatt 21 Kg-t fogyni kimeríti a normális fejlődés biológiáját, legalábbis emberi testre eredeztetve. 21 Kg-tól egy hónap alatt egy olyan tömör srác, mint én, akkor tudok megszabadulni, ha lecsapom bárddal az egyik lábszáramat. Na, az garantált hatás lenne!
A megszólítást a címben azonban eléggé magamra vettem, hisz nagy betűvel írva, hogy "Lusta", azt hiszem, engem jelent, így nekem szól a cikk.
Rá is kattintok.
Megnyílik egy "zotflex link", amely olyan hosszú, hogy szemem nem éri a végét.
Az oldal egyébként valami Healthy Life Style logóval indít, ami egyszeri/egyszerű ember számára eleve biztosíték, hiszen jól hangzik, meg angol is, ezért feltételezhetően hivatalos, létező dolog...

A logó:
Az oldalon továbbiakban megtudhatjuk, hogy Király Erzsébet dietetikus szakember és számtalan könyvet is írt, amik a gyors fogyást propagálják, ezért, mondhatjuk, ő egy igazi istennő nekünk, zsíroséknak, akik nem az anyagcseréjük folytán dagadtunk ki a fazékból, hanem mer hajnali kettőkor is kinyitjuk a hűtőgépet és falunk, mint az oroszlán.

Erzsébet pedig az oldalon felvázolt témával kapcsolatban vendégként behívta magához Dr. Velős Antalt, aki megbízható és komoly szaktekintély lehet, csak sajnos munkája szupertitkos volt ezidáig, mert írd és mondd, de inkább lásd, hogy a gugli egyetlen árva találatot dobott ki erről az úrrol, amivel nálam kimerítik a "nem létezés" kategóriáját. Természetesen az az egy cikk meg az, amit épp "elemzek".

Király Erzsébet oldala:


Érdemes megfigyelni a kép melletti kis fotót, mennyire nem egyezik a nagy képen homályba burkolt hölggyel, aki pedig, feltételezem, Király Erzsébetnek kellene lennie.
Dr. Velős Antal vajon létező személy?


Az oldal szerint igen.
De ismered a mondást, hogy aki nincs fenn a google motorban, az nem létezik. Próbáld ki. Néha még arra is találsz találatot, amit te találsz ki, de, hogy egy elvileg létező orvosról "semmi hír", az mit jelent?
Ennyit dobott ki a gugli:


Ezek alapján minden további mondatát inni fogom Király Erzsébetnek és személyes kísértetének, Dr. Velős Antalnak.

Természetesen nem először találkozom ezzel a marketing formulával, sőt, korábban már írtam is cikket hasonló - feltételezem, ugyanaz a brigád áll mögöttük - termékek kamu reklámozásáról, amelyet törvényileg szankcionálnék, mert csípőből a vásárló megtévesztése.

Az egyik baromság a témában a vajon kamu diéta e a lives, de azt is hamar lecserélték egy másik névre.
A legdurvább, hogy mivel vannak egyének, akik módszereiket képesek pénzzel megtámogatva is reklámozni, a blogspot, pedig ennek teret enged, simán előfordulhat, hogy még ezen az oldalon is találsz olyan reklámot, ami elrugaszkodik a valóságtól, például mivel tudsz három nyelvet, olyan munkával kecsegtet, aminek köszönhetően havi 500ezer forintot is kereshetsz.
Szóval, mivel oldalam támogatja az adSense lehetőségen belül a reklámok elhelyezését - hogy némi plusz pénzmagom legyen - szegről-végről én is részese vagyok a fogyasztó megtévesztésének.
Ezért bocs.

Visszatérve Király Erzsébetre:
Ha már annyi könyve van, mint ahogyan a reklám oldal ígéri, csak adtam neki egy esélyt, hogy lássak ebből egy könyvborítót.
Nem sikerült.
Egy Király Erzsébet kötetet ugyan találtam, de szerintem annak vajmi kevés köze lehet a fogyókúrához, diétához, egészséges étkezésekhez, stb.
A könyvről bővebben:

Csak arra akarok kilyukadni, hogy a Eco Slim már megint kihasználja a jóhiszemű olvasókat és te ne legyél áldozat.
Gondolod, hogy egy termék tényleg jó lehet, ha kénytelen ilyen olcsó eszközökkel és hazugsággal eladnia magát?
Szerintem egyértelműen nem.

9 megjegyzés:

  1. Köszönjük szépen a tájékoztatást. Már majdnem bedöltem, mivel egy műsorvezető és egy dr.úr is ajánlotta.
    Egyébként már voltam részese egy hasonló fogyasztó szerről írt cégnek,ahol a reklámban megszólaló személyek Magyarországon és Lengyelországi hirdetésben azonos képpel, de egyiken magyar, másikon lengyel névvel szerepeltek.
    Köszönet a felesleges pénz kidobás megakadályozásáért.

    Üdvözlettel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! A cikkben benne van minden, amit sikerült kikövetkeztetnem, ezért terméküket nem ajánlanám senkinek.

      Törlés
  2. Köszönjük szépen a tájékoztatást. Már majdnem bedöltem, mivel egy műsorvezető és egy dr.úr is ajánlotta.
    Egyébként már voltam részese egy hasonló fogyasztó szerről írt cégnek,ahol a reklámban megszólaló személyek Magyarországon és Lengyelországi hirdetésben azonos képpel, de egyiken magyar, másikon lengyel névvel szerepeltek.
    Köszönet a felesleges pénz kidobás megakadályozásáért.

    Üdvözlettel

    VálaszTörlés
  3. a google kép keresés alapján (https://www.google.com/imghp?hl=hu) érdemes megnézni minden gyanús fotót...Dr. Velős Antal például Németországban Dr.Hirte alteregóval szerepel...Király Erzsébet pedig Helene Hause néven :-) http://sellecoslim.info/de.html

    VálaszTörlés
  4. Ez ugyanaz: http://healthy-news.biz/chocohu/?conversion_id=836927614&conversion_label=cuB9CJWtsnQQ_oCKjwM&alclick=WKZyp&alstream=zVK&sub_id=3it7si3ddf8v3pnqnu&utm_source=www.xn--kalriaguru-ibb.hu&utm_medium=&utm_campaign=gl
    De nagyon durván nyomják. Annyira hülyének nézik az embereket, hogy arra sem figyeltek, hogy a vélemények között van olyan kép, ami ismétlődik. Egyszer azt a képet berakták, mint "egy váci olvasónk ennnyit fogyott" képet, majd kettővel lejjebb látható ugyanaz a kép Tamara (Salgótarján) megnevezéssel.
    Végig valami cseppekről "Choco Lite" cseppekről írnak, amíg a képen látszik, hogy valami csokoládéitalt rejthet a doboz.
    Ha rákattintasz a cikkben elhelyezett linkre, akkor máris rendelhetsz ezen az oldalon:
    http://hu.3145.chocolite.biz/?conversion_id=836927614&conversion_label=cuB9CJWtsnQQ_oCKjwM&alclick=WKZyp&alstream=zVK&sub_id=3it7si3ddf8v3pnqnu&utm_source=www.xn--kalriaguru-ibb.hu&utm_medium=&utm_campaign=gl&alterm=12103&alsource=pre_land

    Ráadásul ott egy chat ablak is, ahol "Hanna tanácsadó" kérdi: "Segíthetek?", és írhatsz neki kérdéseket. Ez már a csúcs! Bármit írhatsz neki, mindenre azt válaszolja: "Felhívom a további részletekkel. Név és telefonszám megadásához használja ezt a hivatkozást:
    http://chocolite.biz/form"

    És itt megadhatod a neved, telefonszámod, és rákkatinthasz arra, hogy rendelni akarsz.

    Tényleg létezik ember, aki ezt benyalja?

    VálaszTörlés
  5. Na, én is azonnal azt gondoltam, utánanézek a doktor úrnak.... Pedig az emberben ott él a remény szakadatlanul, hogy valami segít a fogyásban! Hát segít is: az életmódváltás sok mozgással, diétás étkezéssel....

    VálaszTörlés
  6. Jelenleg a Dr.már Bognár Eduárd

    VálaszTörlés