2019. szeptember 9., hétfő

Dolgozz ingyé'! - avagy az éhező művészek mellé csatlakozhatsz te magad is

Az a jó Facebookban, hogyha nyitott szemmel járkálsz rajta, belefuthatsz említésre méltó apróságokba. Olyasmibe, ami azért megér néhány szót. Persze, valójában simán tovább lehetne görgetni - hogy beépült a kifejezés a nyelvünkbe - és ignorálni az ilyen hirdetőt, de maga a jelenség megér egy kis filozofálgatást a témában, főleg, hogy nem vagyok benne érintett, sőt, nem én tettem fel a hirdetést. Szóval, kibicként kussolhatnék is és jobban belegondolva, nem is zavar különösebben, hiszen mindenkinek joga van bepróbálkozni és ha sikerült, akkor legyen neki.

Ettől függetlenül most olyasmit mutatok, ami a kommentek szerint minimum kérdéses.


Ami szerintem adott esetben támadható és ennek a bejegyzés alatt is hangot adtam, hogy a csoport állásokat gyűjt azoknak, akik munkát keresnek. Nos, amiért nem jár fizetés, az nem állás, pusztán karitatív tevékenység... Ennek ellenére érdemes elolvasni az elvárásokat, mert azok bizony, igen magasak azért, hogy az ember a szabadidejét rááldozza. Persze biztosan érdekes tapasztalatokat szerezhet az ember, ha kifejezetten ez az irány, amerre az életben tovább haladna, azonban részemről úgy vélem, ahol ennyi a kérés, ott sok lehet a felelősség és ahol felelősség van, azt ingyen miért csinálná valaki?
Azért vannak elhivatott hozzáállások is, mondjuk ha egy szegény országban ingyen vállalsz például orvosi, ápolói, egyéb teendőket, de ott ha pénzt nem is kapsz, tevékenységed mellé biztosítnaka - jobb esetben - élelmet, lakhatást és teret a munkádnak, amellyel ha csak annyit érsz el, hogy mások is csatlakoznak hozzád, már pozitív.
Itt azonban kérdéses, hogy legalább az utazási költséged vagy a napi egy étkezésedet állná a Galéria, ami viszont nettó pénzkiesés egy átlagos embernek.

Ismétlem, álomkergetésben segít, ha saját galériát nyitnál a jövőben, de anyagilag nem fog hozzásegíteni, az biztos.
Viszont kézközelből találkozhatsz művészekkel és remekeikkel. Ha neked ennyi elég, akkor ajánlom ezt a mun... ezt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése