2020. március 17., kedd

Blog: Flash Mob, jogar-vírus idején

Szerintem a cím magáért beszél.
No, de lenne benne egy kis csavar.

Tegyük fel, céltalanul bóklászol 2020 márciusának második felében egy pláza közepén, mert ugyan hallottad, hogy Ázsiából elindult egy vírus és már az olaszok is otthonról közvetítenek zenés koncerteket, te még mindig nem ébredtél fel, hogy baj van.
Lehet, hogy nem pont neked, mert harmincas vagy, erőd teljében, plusz három féle vitamint szedsz be hatóránként, ráadásul, a gyomrod a vasat is oldja. Ettől még, jelen pillanatban a céltalan lődörgés elítélendő úri huncutsággá avanzsált.
Flash mobom pedig úgy kezdődne, mint a legtöbb; egy ember elkezdi, majd mind többen csatlakoznak hozzá.
Hogyan képzelném el?

Ki kell választani a pláza legnagyobb és legkönnyebben belátható területét. Emberünk nagyjából ennek a közepén eldobja magát és görcsöt imitálva hempereg a földön. Ügyesebbek pezsgőtabletta segítségével némi szájhabzást is bemutathatnak, ami főleg piros színű - van olyan? - pezsgőtabletta esetén plusz pontot ér. (Nem mintha számolnánk.)

Amikor már néhányan odarohantak segíteni, mások meg messzebb húzódnak, a legnépesebb bámészkodó tömeg közepén másik emberünk veti a földre magát és nagyjából ugyanazt a műsort adja elő, mint az első. Közben a harmadik hangosan felkiált: - Koronavírus! (Az általam preferált jogar-vírusra nem biztos, hogy mozdulnának.)

Ekkor a negyedik emberünk még hangosabban, hogy sokan figyeljenek oda, üvölt egyet: - Run! - és ezzel szaladni kezd.

További beépített embereink, mondjuk még 9-10 fő pedig a pláza legkülönbözőbb pontjain szintén gurulni kezd a padlón. Először rohamot utánozva, majd már - mikor körülöttük csak futkározó alakokat látni - röhögve.
Így felmérhetjük, hogy krízis helyzetben milyen gyorsan lehet kiüríteni egy bevásárlóközpontot.

Ismerve az emberi humor - mások szerint hülyeség - határait, szerintem hamarosan találkozunk ilyen videóval a neten.
Ha láttok egyet, küldjetek linket a hozzászólásban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése