2016. június 26., vasárnap

Blog: Egy eltévedt címerállat margójára...

...avagy a Mizse ásványvíz nem feltétlenül átgondolt kabalafigurája.

A Magyarvíz Kft. gondolt egy merészet és 2016-ban, ha már úgy is olyan jól fogy az általuk forgalmazott, szerintem is remek természetes ásványvíz, kitaláltak hozzá egy kabala figurát, amellyel a legjobban lehet promotálni a terméküket.
Az egyetlen bajom ezzel, mint egyszeri és rendszeres vásárló, hogy a Mizse márkanévhez olyan vízi életformát igyekeztek hozzákötni, amely nálunk nem jellemzően előforduló élőlény.


Egy krokodil, egy rozmár vagy egy polip. Egyik sem olyan állat, amelyhez a magyarságot kapcsolnám, vagy amelyikkel kis hazánkban természetes közegben találkozhatnák.
Miért nem gólya?
Oké, hosszú a csőre és ezért ivásképtelen.
Akkor miért nem mondjuk egy puli vagy kuvasz? Esetleg egy vizsla, amelyik mosolyogva - kutya nem tesz ilyet, csak mesékben, lásd Frakk - lefetyeli fel az éltető nedűt az elé kitett alumínium edénykéből.

Rájuk is kérdeztem, de egy rövid szundikálás után még nem kaptam érdemi választ tőlük, igaz, teszem hozzá, hogy vasárnap a weboldal gazdája is inkább a terméküket szopogatja valahol, ahol víz van, ameddig a szem ellát és ez alatt nem egy raktárra gondolok...


Azért remélem, elárulják később, miért is e három állatfajtából (krokodil, rozmár és polip) lehetett választani, nem mintha ettől kevésbé vásárolnám majd a terméküket, hiszen kedvelem.

(a folytatás)

Aztán vasárnap este - miközben már a Magyar-Belga meccs a második félidőnél tartott - megjött a válasz is, amelytől okosabb nem lettem, de fogadjuk el:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése