2016. szeptember 20., kedd

Jennifer Bricker története



Jennifer Bricker 1987 októberében megszületett, lábak nélkül. Más szülők ilyenkor egészen biztosan, ha lélekben kicsit össze is törnek, de mindent megtesznek a gyermekük boldogulásáért. Jennifert azonban rövid úton "lepasszolták" gondozóintézetbe, sorsára hagyva. Szerencsére két csodálatos ember - Sharon és Gerald Bricker - a nevére vette a lábak nélküli, három hónapos gyermeket (Már volt a családban három fiú) és rengeteg szeretettel és pozitív tulajdonsággal halmozták el, hogy Jennifer egy ne magába forduló, sérült gondolkodású emberkeként nőjön fel, hanem küzdjön a céljaiért és amibe belevág, abban eredményeket érjen el. Történetesen így esett meg, hogy az iskolájának kis sztárja lett, részt vett megannyi sporteseményen - baseball, kézilabda, torna - míg végül hivatásos tornásszá és légtornásszá fejlődött. Volt több példaképe is, köztük az egyiküket, Dominique Moceanu-t egyenesen bálványozta. Moceanu 1981. szeptember 30.-án született, hat évvel volt idősebb Jennifer-nél és hihetetlen sportkarrier futott be Amerikában. Moceanu román-amerikai gyökerekkel rendelkezett és 1996-ban részt vett USA színeiben a nyári olimpián, Atlantában.


Hogy mi a történetben a csavar?

Jennifer 16 éves korában rádöbbent, hogy azért olyan nagy a hasonlóság közte és bálványozott kedvenc sportolójában, mert testvérek!
Mikor megszületett, szülei, Camelia Staicu Moceanu és Dumitru Moceanu simán eldobták maguktól a gyermeküket, a veleszületett rendellenessége miatt.
Hogy mennyire alkalmatlan szülők voltak, mi sem bizonyítja jobban, hogy később, mikor jogilag már megtehette, nővére Dominique 1998-ban elköltözött otthonról és beperelte szüleit, akik rátelepedtek és sporttevékenységéből szerzett bevételeit igyekeztek elherdálni, felélni.

Ma már mindkét leányzó sikeres életet él családjuk és barátjuk mellett, a tudattal, hogy megvannak egymásnak.
A sors különös fintora, hogy míg Jennifert szülei eldobták maguktól, félve az esetleges felmerülő orvosi kockázatoktól, pont megfordult a két lány élete, hisz így Jennifer szeretetteljes környezetben nőtt fel, míg nővére, Dominique, akit saját szülei neveltek, és aki egy egész ország kedvence volt eredményeinek köszönhetően, végül csak bírósági úton tudott megszabadulni a befolyásuktól.

A csodálatos történetről bővebben itt olvashatsz egy cikket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése