2016. december 28., szerda

Blog: Mit eszünk ötven év múlva?

Az 1973-as film, a "Zöld szója" posztere
Bizonyára láttátok a "Zöld szója" című mozit.
Persze. Hogyan is láthattad volna, amikor vagy negyven éve készült.
Én sem akkor láttam, hanem mostanában, pár éve. A film ellenére is vissza-visszatérő parám és azóta több filmben és egyéb művészeti ágban előkerülő téma - főleg még irodalom - hogy az emberiségnek lassan harangoztak. Annyian vagyunk már, hogy a bolygónk nem képes kiszolgálni megnövekedett igényeinket.
Az emberen kívüli élőlényekből évente több féle hal ki, mióta mi szaporodunk!
Lassan az élelmiszeripar tényleg iparosítva lett. Futószalagon készül tej, kenyér, zöldség, gyümölcs és hús.
De lassan nincs, amit a gyártósorokra tehetnénk, hiszen bármit is termesztesz, gyártasz, tenyésztesz, azzal kiveszel valamit a természet körforgásából.
Tudod mi lesz itt ötven év múlva? (Ne lovagolj a jósolt szám helyességén. A lényeg, hogy "majd". Feltehetően nem a te vagy én életemben, de unokáinkéban már lehetséges.

Kannibalizmus.

Igen.
Emberevés.

Mert lassan elfogynak az egyéb alternatívák.
Nem véletlen, hogy ahány kultúra, annyi féle állatot eszik meg.
Te még undorodsz a kutyahús gondolatától, mert neked is van egy édes kis ölebed, de van ország, ahol ezeket az édes kis szőrös jószágokat simán levágják és annyi módon készítik el, mint te a disznót.

Valahol megesznek bármit, amit az erdőben találnak, legyen az gomba, fa, fű vagy akár egy mohafajta, bogyó, levél, stb.
Mert ahogyan szocializálódtak és keresték az életben maradás módjait, különféle alternatívák voltak segítségükre.

De végül mi fog nekünk maradni, ha annyi lesz az éhes száj, amennyit nem lehet semmilyen logikus elképzelés szerint betömni?

Akkor majd éhes szájakat fognak éhes szájakkal betömni.

Azt mondjuk még nem tudom, hogy nomád módra fog megtörténni és underground módon fog megtörténni, vagy egyenesen valamilyen törvényi határozat útján, hogy pl. hetven év feletti egyéneek önként menjenek a feldolgozó üzembe. Ezt még nem tudom.

Amiről viszont már itt-ott felröppentek hírek, és a neten kis kutakodás után te is ráakadhatsz, hogy egyes kutatólaborokban már keresik a lehetőségét, hogy az emberi szervezet egészségkárosodás nélkül tudja feldolgozni az elfogyasztott másik emberi szervezetet.
Ugyanis, jelenleg ha ember eszik embert, annak súlyos egészségkárosító hatásai vannak, főleg idegrendszeri deformitások képében.
Egyelőre úgy tűnik, keresik rá a módot, hogy ezeket kiküszöböljék.
Ha lassan megvalósulnak ezek a törekvések, akkor jöhet a harmadik fázis.

Igen, jól olvastad. Az első két fázis van most folyamatban.
Az egyik, az emberhús fogyaszthatóvá tétele, míg a másik, a föld lakosságának teljese letérképezése, amelybe beletartozik a human-chip is. Tudod, amiről már sokkal többet olvashatsz, ha kutakodsz: Emberekbe akarnak olyan apró jeladó rendszert telepíteni, amely segít mindenkinek az útját figyelemmel kísérni.

Hiszen, ha törvényileg lesz előírva, hogy kiket kel "feláldozni", mert megehetőek, azokat szükséges lesz rövid időn megtalálni.
Nem fogod a nagymamit elbújtatni a fáskamrában, mert eljönnek érte és pitét sütnek belőle.
Ez vár ránk!

Szóval, amikor elmész a boltba és a polcon szemezel valamilyen számodra anyagilag megengedhetetlen finomsággal, csak tedd szépen a kosaradba, amíg te megteheted, hogy válogass az élelmiszerek közül!

Az unokádnak lehet, hogy épp te leszel a vacsorája.

(Egyébként ez a bűnözők tárolását is semmisé teszi majd, hiszen a gyilkosokra érvényes lesz az a mondás, hogy "aki kardot ragad, kard által vész el.")

Nesze nekünk szép új jövő!

Részlet a Mortal Kombat X játékból

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése