2021. március 24., szerda

Blog: Global Answer, avagy a majdnem tökéletes demokrácia (2021)




 - Köszöntjük valamennyi nézőnket, itt a Global Answer-ben! Este nyolc óra, tehát Global Answer! Ráadásul ez a Gobal Answer kerek 10, azaz tíz éves évfordulója!!! Együtt fogjuk ünnepelni!

Mint tudjátok, 2032-ben végül a Föld lakossága egy több éves társadalmi fejlesztésben elfogadta a mostani kormányzási formulát, amely a Global Answer nevet kapta! Végre, bolygónk lakosságának majdnem sikerült elérnie, hogy teljes demokráciát sikerült kiépítenünk és amelynek köszönhetően végül a következő társadalmi és szociológiai fejlettségi szintre léphettünk!

Bizonyára emlékeztek, hogy az első évben mennyi apró buktató és előre ki nem számított nehézséggel kellett megbirkóznunk, melyek mostanra már pusztán nevetséges közjátéknak tűnnek. A Global Answer segítségével ma a világ populációja egységesebb, mint a történelem során bármikor! Mielőtt a mai Világ-kérdést feltennénk, néhány mondat emlékeztetőnek:

- Tehát, 2020-ban elszabadult egy vírus, amely ugyan kezdetben kis százalékban, majd később, mutációjának köszönhetően már kritikus gyorsasággal felperzselte a bolygó sűrűn lakott területeit. 2025-ben a Föld népe először passzív majd 2028-ban agresszív módszerekkel rávette vezetőit, hogy gyorsan cselekedjenek olyan felmerülő nehézségek megoldásában, mint a túlnépesedés, üvegházhatás elkerülése, a műanyag hulladék hasznos felhasználása és természetből kivonása és a rohamosan beszűkülő élelmiszerkészletek, hogy a tiszta, szennyeződésmentes vízkészletről ne is beszéljek!

Hosszú évek kerekasztal beszélgetései, politikai és gazdasági döntések után a társadalom nagyobb része végül keresztülvihette akaratát és egy, a Föld valamennyi emberére kiterjesztett direktívát léptethetett életbe, melyet jelenleg 8 ezer választott képviselő egyenget egy képzeletbeli puzzle táblán. Ennek a neve lett a Global Answer, melyet évekig fejlesztettek, hogy ma az a megoldás legyen, amelyre szükségünk volt!

A Global Answer segített megfékeznünk mind élőhelyünk, mind a jövőnk pusztulását!

A Global Answer az egyetlen válasz!

2032-ben, mikor a teljes civilizált világ, nagyjából 92% rendelkezett már okostelefonnal, beindították a Nagy Lépés szerverparkot, amely otthona a Global Answer programnak és amely biztosítja, hogy mindig elérhető legyen. Bárhol, bárkinek!

Tudjuk, hogy kiknek köszönhető mindez, ezért áldassuk a Tech-Guruk neveit, amit pusztán azért nem mondok mi, mert a műsorunk licencében benne foglaltatik, hogy nem nevezzük meg őket! De köszönjük!

Akik esetleg most csatlakoztak hozzánk, hogy megünnepeljék ezt a csodálatos napot, vagy azok, akik most először tartanak velünk - bár ők roppant kevesen lehetnek, gondolom - elmondom mi ez az egész Global Answer!

- A Global Answer volt a válaszunk a tudatos jövőépítésre!

- Egy megvalósult álom!

- A segítség, nagy S-sel!

- Szóval, elképzelhetetlen előkészítő munka után végül 2032-ben elindult a szerverpark és letölthetővé vált mindenkinek a Global Answer applikáció!

Az applikáció, amely a kezünkbe adta a döntést! Az aprócska program, amely mögött hatalmas tudás és szellemiség rejtőzik!

Az embereknek szükségük volt rá, hogy maguk dönthessenek róla, hogy mi történik velük. A szólásszabadság az pusztán egy kellemes járuléka a világunknak, de a Global Answer a választás szabadságát hozta el nekünk!

- Igen! Amíg nem volt Global Answer, nem lehetett egyetértés ember és ember között. Azonban most már ez a kérdés nem merülhet fel többé! Igen, az egyetlen kérdés, ami nem merülhet fel, hogy vajon mi lenne ma, ha nem létezne a Global Answer???

- Valószínűleg a Föld lenne maga a pokol!

- De nem most! Ó, nem! Az emberiség nemet mondott a széthúzásra és életre hívta az egyetlen megoldást!

- Ma már nincs olyan, hogy keresnünk kell a választ! Mert bárki megadhatja azt, egyetlen gombnyomással! Ez a Global Answer!

24 óránként felteszünk egy eldöntendő kérdést! A válasz pedig igen vagy nem! Ön pedig dönthet! Ha letöltötte az appot - kereskedelmi ára 120 kredit, amit negyedévente kedvezményes tarifával lehet meghosszabbítani!

- Szóval, egy nap, egy kérdés!

- Önnek pedig van rá 24 órája, hogy válaszoljon!

- A rendszer úgy lett megalkotva, hogy a bolygón minden időzónában a Greenwichi idő delének feleljen meg a kérdés indítása, amire van kerek 24 óra válaszolni, a megfelelő időzónák szerint. Természetesen ezt a műsort minden ország magának készíti el és valahol most hajnali kettőkor sugározzák, máshol meg délután ötkor. De ez teljesen mindegy, mert a válasz nem időhöz kötött, hanem az életünkhöz! Teljesen mindegy, mikor szavazol valamire, mert miután a szuperszámítógép feldolgozza a választ, azt az értékelés után egységesen elfogadja a lakosság és érvényesítteti! Lehet ez a kérdés komoly vagy vicces! Bagatell vagy egészen komoly kimenetelű is akár, egyszerűen a Global Answer direktíva miatt nincs több kérdés és ellenszavazat: EL KELL FOGADNI ÉS MEG FOG TÖRTÉNNI!

Csak így működik!

Nem véletlen, hogy annyi évig tartott a teljes rendszer kiépítése és elfogadtatása! Ne felejtsük el az első évet, a tapogatózást! Az első kérdéseket! Némelyiken még ma is mosolygunk! Pl. Hogy eljátszhassa el a Beverly Hills-i zsaru 8. részének a főszerepét a 71 éves Eddie Murphy? A rajongók pedig megszavazták, a stúdió pedig ennek megfelelően írta át a forgatókönyvet és rendezte meg a filmet! Természetesen nem lett egy jó film, de a lényeg a döntésünk szabadsága!

A Global Answer rendszerébe 3 szűrésen keresztül jutnak be a kérdések, és hetente 2 fontos és 5 mellékes kérdést dobatunk ki a rendszerrel, amire lehet voksolni! Mondanom sem kell, hogy a vicces kérdések sosem vonzanak akkora szavazói érdeklődést, mint a fontos kérdések, ám ettől szép ez az egész! A fejlődés és a szórakozás megfelelő egyensúlyával!

2032-ben például bekerült a számítógépbe az egyik legfontosabb kérdés, amelynek szavazását karácsonyra időzítettük. Mint kiderült, az utolsóra!  

- Mert a kérdés profánsága mellett talán a legtöbb problémát vetette fel: Szükségünk van a vallásra?

- A Global Answer Magazin különszáma egy hónappal a kérdés előtt már elérhető volt a boltokban és Interneten is, melyben több száz vallási személy, politikus, szociológus, társadalomkritikus, pszichológus osztotta meg gondolatait egy világról, amelyben nincs többé szükség vallásra!

A nép pedig karácsonykor, 24. döntött!

- És hiába ünnepeltek annyian a fenyőfa körül! Hiába fogta kezét Szenteste milliárdnyi ember! A kérdés eldöntetett: A Vallásra nincs többet szükségünk!

- Megszavaztuk! Leszavaztuk! A vallási jelképek kabalává minősültek át, a templomokat bezárták, az összes vallási írást, kegytárgyat múzeumokban osztották el. Az épületeket egyéb feladatokat láttak el, a vallás emberei pedig szegre akasztották reverendáikat, képletesen. Közel 4 évig tartott a teljes leszerelés, mellyel végül mind lemondtunk a vallásról. Sem katolikus, sem zsidó, sem iszlám. Teljes ateizmus.

Emlékszünk, hogy néhány radikális csoport még erőszakkal igyekezett védeni hitét, de azután a Global Answer feltette a kérdést: Szabad erőszakkal elseperni a bolygóról a vallási fanatikusokat?

- Igen! - Ez volt a megfélemlített vallástalanok többségének válasza az elenyésző, de radikális vallásos csoportok terrorjára!

- Emlékszünk még, hiszen szinte tegnap történt, hogy a Global Answer Police Direction közel egy év alatt tudta csak érvényesíteni a Global Answer jogait!

- De sikerült és világossá vált, hogy akár kis véráldozat árán is, de el kell érni, amit a többség akar! Mert csak így lehet! Ma pedig már senki nem kérdőjelezi meg a vallástalanságot, mert találtunk fontosabb feladatokat magunknak, mint, hogy a hit akadálya mögött integessünk a lehetőségnek!

- A Global Answer bebizonyította, hogy csak magas célokért érdemes küzdenünk és kicsinyességünk nem segít fejlődni!

2042 van! A Global Answer 10 éve zavartalanul működik! 2 éve, mikor bevezettük a Taigetosz-törvényt, csupán a népesség alig kettő százaléka emelte fel szavát ellene, ám tudjuk, hogy amit megszavazunk a Global Answerben, az az egyetlen járható út! Persze borzalmas volt a lakosságból kiemelni és megsemmisíteni a betegeket, akik képtelenek önmaguk ellátására, de mindent a nagyobb jóért teszünk! Tavaly, pedig mikor feltettük a kérdést, hogy az élethez való jogot csak az kapja meg, aki 18 évesen 80 pont felett kitölti a Darwin-tesztet, az emberek rábólintottak!

- Igen! És a bolygónk már kezd fellélegezni, ugyanakkor nem értünk az út végére! A termékenység mindig is kulcs-problémája volt a lakosság túlszaporodásának, ezért ma megszavazzuk a Orchidea-törvényt, melynek értelmében a 86 alatti I.Q.-val rendelkező emberek nem szülhetnek saját gyermeket, csak biológiai laborban kitenyésztett utódot, illetve, akinek az I.Q.-ja nem éri el a 82 pontot, mesterségesen kasztrálás alá kerül, hiszen szaporodásra érdemtelen és egyébként sem képes megfelelően ellátni egy gyermeket.

- Nincs ember a bolygón, aki ne tudná, mennyire fájdalmas ez a döntésünk is! Azonban sose felejtsük el, hogy a Global Answer az egyetlen járható út!

Az út, amely a jövőbe vezet!

Együtt, szeretettel, kéz a kézben!

Ha eddig nem tették volna, kérjük fizessék elő a Global Answer applikációt számítógépre vagy okostelefonra, mindössze 120 kreditért!

- Gondoljon a jövőnkre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése