2016. november 6., vasárnap

Blog: A vasárnapi boltbezárról




Néhány gondolat, ami akkor jutott eszembe, mikor kis kormányunk kitalálta 2015-ben, hogy vasárnap a multi cégek zárva tartsák boltjaikat.
Javított változat:

Kedves törvényhozók!

Részemről nem értek egyet a vasárnapi üzletbezárással.
Miért?
Mert hét közben sokan dolgozunk, hosszan, öt napot és sokan csak a hét végén tudunk elszabadulni, hogy megvegyük, ami kell otthonra, hétvégi ebédhez, stb.
Nos, ha csak szombaton van bolt, vasárnap nincs, akkor legalább kétszer annyian fogunk a boltokban tipródni,mint egyébként.
Jó ez így?
Kurvára nem.
Mi megszoktuk, hogy a hét bármely napján, akár vasárnap is el tudjunk menni vásárolni.
Mert így kényelmes, egyszerű. Meg sokan akkor érnek rá.
Sokunknak egy vasárnapi bevásárlás felér egy családi programmal. Nézegetjük a kirakatokat. Szomorúan konstatáljuk, mire nincs már pénzünk. Átbogarásszuk a leértékelt áruk polcait. Közben a gyerek visít, hogy csokikát nekije. Az asszony egy pár cipőt forgat, apa meg a szemét.

Másrészt, ki fogja kifizetni a kisboltosnak - akit köteleztetek egy NAV-hoz (tudjátok, az a cég, akinek a vezetőjét állítólag nem szívesen látnák mostanában Amerikában. Valami botrányos ügyletbe keveredett, de nem biztos, mert még tart a saját maga elleni nyomozása...) bekötött gép használatára, nehogy már ne turkáljatok a vállalkozó zsebébe, amit már egyébként is kifordítottatok... - a vasárnapi nyitva-tartásával kiesett bevételt?
Nem mindegyiknél számottevő, de akkor is bevétel, ami után adóznak, amiből fenntartják magukat.
Azt ti teszitek majd a zsebeikbe?
Ha akartok bevételt a számlaadás elmulasztása miatt, tudom ajánlani az összes kínai éttermet. Ha másodszor mész menüért, már megismernek és a végösszeget csak bepötyögik egy számológépbe, nyugtát nem adnak.

Annyira szerettek kitalálni dolgokat.
Nem lehetne-e, esetleg, hogy sms-ben választhasson a magyar, mit szeretne megtartani a kitalált dolgokból?
Nem baj, ha emelt díjas és a befolyt összeget elrakjátok, hiszen annyira szeretünk sms-t küldeni.
Minden héten feltesztek a médiában egy kérdést, este - akár az ellenséges rtl klub-bon is - amire vasárnap estig lehet elküldeni a a.) igen, b.) nem, választ és azok kiértékelése után vagy bukott a törvényjavaslat, vagy átmegy. (Esetleg lehet egy c.) is, mondjuk a "kurva anyátokat" lehetőséggel.)

Borítékolom, hogy sok nem menne át, mert már annyira utáljuk, hogy annyi adót találtok ki...

(Boltbezár)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése